Terug naar overzicht

Jasmijn

Maatschappelijk betrokken - student Jasmijn

Ik zal mezelf even voorstellen. Mijn naam is Jasmijn en ik ben negentien jaar oud. Ik zit in het tweede leerjaar van de opleiding tot onderwijsassistent.

Ik krijg geregeld de vraag, wat ik nu aan het doen ben, omdat ik zoveel vrije tijd heb. Natuurlijk moet ik de online lessen volgen en heb ik extra tijd voor opdrachten waar je normaal minder tijd voor heb, maar dan heb ik nog een heleboel tijd over.

Naast mijn opleiding werk ik als gastvrouw in een verpleeghuis. Juist in deze tijd hebben ze mij veel nodig. Ook worden dementerende ouderen  geconfronteerd met deze situatie. Ze snappen niet helemaal, waarom er geen bezoek meer mag komen of waarom ze niet naar buiten kunnen. Het is fijn dat jij als gastvrouw in een verpleeghuis de mensen gerust kunnen stellen.

Ook pas ik op bij kinderen van het zorgpersoneel. Dit zodat de ouders van de kinderen gewoon in de zorg verder kunnen blijven werken. Ook heb ik geluk dat deze kinderen in dezelfde doelgroep zitten, als mijn stage. Ik loop namelijk stage in groep 4. Opdrachten die ik vanuit school krijg, kan ik toepassen in de praktijk.

Verder vroeg ik me af of jullie nog iets betekenen voor anderen in deze tijd?
Als we elkaar helpen, staan we samen sterker!
Dus doen jullie ook iets?

Jasmijn
Onderwijsassistent