Terug naar overzicht

Koekjes verkopen voor KiKa

Organiseer een evenement met een maatschappelijk onderwerp, luidde de opdracht aan derdejaars studenten van de opleiding Facilitair leidinggevende.  Ryan, Bridget, Glenn, Jennifer en Jesper stonden voor een uitdaging, want hoe pak je zoiets aan? “Er kwamen meteen allemaal vragen op. Welk maatschappelijk onderwerp vinden we interessant, wat gaan we dan doen, wat kan wel of juist niet door de regels rondom Corona”, vertellen Bridget en Ryan. “Dus begonnen we bij stap 1: brainstormen.”

Van alle goede doelen sprak KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) hen het meeste aan. Bridget vertelt: “We vinden het fijn om iets voor zieke kinderen te doen. Bovendien is het een bekende stichting, je hoeft mensen niet uit te leggen waaraan ze doneren.” Ryan vult aan: “KiKa doet echt iets goeds voor de kinderen. Door onze actie kunnen we een bijdrage leveren aan onderzoek naar kinderkanker.” Beiden zijn door deze schoolopdracht zich meer bewust geworden van verschillende goede doelen waarvoor je je kunt inzetten. Bridget: “Ik denk dat het niet zo in het systeem van jongeren zit om te denken aan doneeracties, geld geven aan zieke kinderen of andere doelgroepen. Dus naast het leren organiseren van een evenement zijn we ook aan de slag gegaan met het maatschappelijke en sociale aspect van ons werk.”

De vijf studenten kozen voor de verkoop van koekjes in de kantine van Ocra van maandag 22 november t/m woensdag 24 november. De andere dagen lopen ze namelijk stage. Ook handig bedacht: ze maakten gebruik van de studenten van de opleiding Zelfstandig werkend bakker, die de koekjes kakelvers en gratis bakten. Dus het hele bedrag is voor KiKa. Wilde je geen koekjes, dan stond er een spaarpot voor muntgeld. “En je kunt bij The Corner en de kantine in Ocra tot zeker nog voor de kerstvakantie en eventueel nog langer d.m.v. een QR-code een bedrag doneren”, vertelt Ryan. Zijn oproep is dan ook: “Geef! Het geld is echt in goede handen bij deze stichting.”

Wil jij ook doneren? Dat kan via deze link