Terug naar overzicht

Fufu uit Kameroen en hutspot uit Holland

“Ik dacht dat ik het wel spannend zou vinden, Kameroense gerechten koken voor 44 mensen, dat het meer stress zou opleveren. Maar ik vond het eigenlijk wel leuk”, vertelt Ruben de Kort, student van de opleiding Zelfstandig werkend kok. Ruben had zich, samen met zijn medestudenten onder leiding van de docenten, overigens goed voorbereid op het koken van vooral de Kameroense gerechten. “We moesten Fufu koken, een vaste brij die gemaakt is met cassave, bakbananen en yams.” Ook zonder reizen kun je internationale ervaring opdoen, blijkt maar weer. Dit keer dus op het gebied van het bereiden van eten: Fufu uit Kameroen en hutspot uit Holland.

Het 25-jarige jubileum

In het kader van het 25-jarige jubileum van de vriendschapsband tussen Dordrecht en de Kameroense stad Bamenda werd in samenwerking met de Stichting Dordrecht-Bamenda afgelopen zaterdag een jubileumdiner georganiseerd. Plaats van het feestelijke diner was restaurant LEO op het Leerpark. Er werd gekookt en geserveerd door onze horecastudenten.

Het diner bestond uit verschillende Kameroense en Nederlandse gerechten. In Nederland klaargemaakt door studenten van de koksopleiding. Het leuke was, dat op dezelfde dag in Bamenda hetzelfde menu gemaakt werd door leeftijdsgenoten uit Bamenda, die de opleiding Food & Facility Management op Het National Polytech University Institute (NPUI) volgen.

Het helpt je om je horizon te verbreden

Ruben heeft dit project als een leuke internationale ervaring beleefd. “Het helpt je om je horizon te verbreden. Het valt op dat de Kameroense gerechten veel meel bevatten en dat met weinig ingrediënten veel variaties gemaakt worden. Het vraagt ook wel veel handwerk vind ik, het is arbeidsintensief om klaar te maken.” Op de vraag of hij meer internationale recepten gaat uitproberen antwoord Ruben: “Ik kijk altijd graag rond en probeer nieuwe dingen uit. Vooral Aziatisch eten vind ik lekker, zoals sushi.”