Terug naar overzicht

Aangenaam!

Dit is Floor Bartels (17), mbo-ambassadeur Da Vinci College

Student Floor Bartels (17) van de opleiding Sociaal Werk van het Da Vinci College is gekozen als mbo-ambassadeur 2024. De talentvolle studente gaat niet alleen regionaal de boer op, maar zal zich ook landelijk inzetten om het mbo te vertegenwoordigen.

Voor Floor komt in het ambassadeurschap veel samen. Als student Sociaal Werk, voormalig deelnemer van een missverkiezing en ‘social media-gekkie’ voelt zij zich als een vis in het water. Van nature kan zij luisteren naar mensen, presenteren, meedenken en promoten. “Ik wil graag mensen blij maken. Ik heb al veel connecties en maak graag nieuwe connecties erbij”, vertelt Floor. “Het Da Vinci College voelt als een soort thuis. Ik heb mezelf niet altijd veilig gevoeld. Toen ik op het Da Vinci College kwam, waren de zorgen weg.”

De mbo-ambassadeur is onderdeel van ‘Dit is MBO’, een initiatief van de MBO Raad. Voor het eerst dit jaar nemen de gekozen ambassadeurs het in regionale teams tegen elkaar op. Floor maakt onderdeel van Team Zuid. De eerste bijeenkomst is geweest. Daarin kregen de ambassadeurs mediatraining, een fotoshoot en informatie. De opdracht dit jaar is het uitwerken van een idee voor het mbo, om de kracht van het mbo zichtbaar te maken. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal dat idee vervolgens daadwerkelijk gaan uitrollen. In april komen de ambassadeurs weer bij elkaar om de voortgang door te nemen. Op maandag 13 mei is het ‘Dit is mbo’ gala en wordt het winnende team gekozen. “Het was leuk om andere ambassadeurs te ontmoeten. Ik denk dat we als Team Zuid een goede kans maken. Ik ga studenten van het Da Vinci College betrekken bij het bedenken van ideeën. We gaan voor groots!”

Inmiddels heeft Floor kennisgemaakt met medewerkers van het Da Vinci College, zoals Dienst Onderwijsstrategie & Kwaliteit en Dienst Communicatie. Binnenkort volgt een kennismaking met het College van Bestuur. Ondertussen vervult zij een actieve rol op school door mee te werken aan open dagen, voorlichtingen en activiteiten voor en door studenten. Ze zal regelmatig voorbijkomen in de verschillende communicatie uitingen.

Wij wensen Floor veel succes en plezier!

 

Floor en andere ambassadeurs met Serdar Gözübüyük, scheidsrechter betaald voetbal en zelf ooit begonnen op het mbo.