Terug naar overzicht

Het verhaal achter de diploma's: Lotte

Fijn om iets goeds te doen

Voor de studenten van de opleiding Doktersassistent die dit jaar afstuderen, heeft corona in belangrijke mate hun kijk op het vak bepaald. Lotte Liefting is een van die studenten. Haar laatste jaar bestond voornamelijk uit haar stage, die ze liep bij een huisartsenpraktijk. “Alles was daar anders dan normaal. Zo was er geen inloopspreekuur, moest alles op afspraak en hebben we bijvoorbeeld ook mensen moeten wegsturen, omdat ze symptomen hadden.”

In het begin was dat best heftig, maar na verloop van tijd kon ze zich daar wel overheen zetten. Zo zeer zelfs dat ze zich, samen met een stuk of tien medestudenten, aanmeldde om te helpen testen in de coronateststraat van de GGD Zuid-Holland Zuid. “De GGD was blij met de extra handen en wij konden op deze manier veel ervaring opdoen én iets goeds doen voor de samenleving. Dat voelde goed.”

Voor Lotte is die ervaring bovendien bepalend geweest voor haar keuze voor een vervolopleiding. “Ik had altijd al het idee dat ik na mijn mbo wilde doorstuderen, maar ik wist niet goed wat. Na mijn ervaring in de teststraat en de gesprekken die ik daar had met verschillende mensen uit de zorg, heb ik mijn keuze gemaakt voor hbo Verpleegkunde.” Inmiddels heeft Lotte naast een flinke dosis ervaring ook haar zeer verdiende diploma Doktersassistent op zak.

Lotte Liefting
Opleiding: Doktersassistent