Terug naar overzicht

Even voorstellen: de studentenraad

‘Wij zijn er voor de studenten van ROC Da Vinci College. De studentenraad denkt en praat mee over hoe het onderwijs op onze school verbeterd kan worden’. 

Afgelopen oktober is er een nieuw bestuur gekozen. De leden stellen zich voor:

Damian van Toer – Voorzitter 

Mijn naam is Damian van Toer en ik zal in mijn laatste studiejaar op Da Vinci College voor het tweede jaar voorzitter zijn van de studentenraad. Vorig jaar ben ik begonnen in de SR en had ik het doel om ervoor te zorgen dat de studentenraad een centrale en herkenbare partner wordt voor onze school. Om ervoor te zorgen dat we de mening van een student kunnen laten horen voor en door studenten!

Sander Donker – Vice-voorzitter 

Hierbij wil ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Sander Donker, ik ben 19 jaar oud en doe de opleiding Leidinggevende bediening niveau 4. Ik zit in mijn laatste jaar en wil na deze opleiding het onderwijs is. Dat is een hele andere kant op! Maar ook iets wat ik al mijn hele leven wil. Daarom ben ik ook in de studentenraad gegaan, zodat ik al veel met onderwijs te maken krijg. Mijn functie binnen de Studentenraad is vice-voorzitter.

Esther Muilwijk – Secretaresse  

Ik ben Esther Muilwijk en ik volg nu op de opleiding Marketing en communicatie. Hiervoor heb ik de opleiding Management assistent afgerond. Ik ben de secretaresse van de studentenraad en zit sinds kort ook bij het debatteam. In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met lezen, uitgaan en tijd spenderen met familie en vrienden.

Liam van Maren – Penningmeester 

Hallo, mijn naam is Liam. Ik volg zelf de opleiding Middenkaderfunctionaris in de bouw in Hardinxveld-Giessendam. Ik ben de studentenraad ingestapt omdat ik wilde ervaren hoe een studentenraad functioneert in een school en omdat ik gewoonweg voorstander ben voor het opkomen van de mening van studenten. Tot op het heden heb ik het nog steeds naar mijn zin!

Mandy Kuijper – Algemeen Lid 

Momenteel volg ik de opleiding Design&Media, inmiddels is dit al mijn laatste jaar. De reden waarom ik bij de SR zit is omdat ik echt een verschil wil maken op school. Ik ben de stem en het luisterend oor van mijn opleiding. Ik wil dat studenten zich veilig voelen en plezier hebben in wat ze doen.

Jelte van Ek – Algemeen Lid 

Ik volg de opleiding Juridisch administratief dienstverlener en ben 20 jaar oud en dit is mijn derde jaar bij de studentenraad. Ik zit bij de studentenraad omdat ik het belangrijk vind dat studenten een stem hebben in het bestuur van de school. Daarom wil ik ook zo veel mogelijk studenten motiveren om actief te participeren binnen de school. Want hoe meer studenten zich bezighouden met onze school, hoe sterker onze mening naar voren komt.

Jonathan Nathanaël de Lijster – Coach Studentenraad 

Samen met de leden van de studentenraad zet ik mij in om studenten meer eigenaarschap te geven over het onderwijs dat zij volgen. Ik coach de leden van de studentenraad in hun rol als raadslid en ben een partner om mee te sparren.