Terug naar overzicht

Mitchel Visser

Een mooie kans op de arbeidsmarkt dankzij Corona

Mitchel Visser heeft 15 jaar ervaring in de horeca. Hij is begonnen als kok en het laatste jaar heeft hij als chef in een restaurant in Rotterdam gewerkt. En toen kwam corona. Dat betekende dat hij snel zijn baan verloor en weg moest bij het restaurant waar hij werkte.

Via-via kwam Mitchel bij het Da Vinci College terecht. ‘Twee jaar geleden heb ik voor het eerst geëxamineerd bij de opleiding kok op het Da Vinci College. Nadat mijn baan als chef stopte, kwam ik weer in contact met het Da Vinci College. Ik vind het echt heel leuk dat ik nu aan mbo-studenten gastlessen geef, mijn horecaervaring kan delen en kan examineren. Daarnaast begeleid ik een student die mee gaat doen met de mbo-vakwedstrijd Skills Heroes.

Zelf was ik vroeger niet een top-student. De manier hoe nu les wordt gegeven en wordt omgegaan met studenten spreekt mij erg aan. Dat heb ik vroeger als student echt gemist. Je mag meer buiten de kaders werken en studenten hebben meer verantwoordelijkheid en moeten die ook pakken. Dat is soms lastig. Maar docenten en praktijkopleiders helpen en begeleiden de studenten daarmee. Ik ben blij met deze mooie kans.’