Terug naar overzicht

Ambassadeur Damien van Trooijen

Dordrecht daar is toch niks te doen?

Dordrecht is een kleine stad in Zuid-Holland. Er zijn genoeg studenten die niet uit Dordrecht komen, maar wel is een keer op stap willen in Dordrecht. Wat is hier dan te doen? Waar kan je stappen of iets anders doen?

Mijn naam is Damien van Trooijen. Ik ben 18 jaar en doe de opleiding onderwijsassistent niveau 4 in het derde leerjaar. Dat houdt in dat ik de leerkracht zal ondersteunen in de klassen. Zelf geef ik ook aan kleine groepjes kinderen les en soms extra uitleg. Ik maak de meeste rapporten en toets dus ook veel met de kinderen. Natuurlijk doe ik ook vaak mee met kleine projecten en tijdens het buitenspelen.

Zelf ben ik opgegroeid in Dordrecht. Je hebt verschillende plekken waar je kan uitgaan als student. Dit zijn 5 plekken die je in deze tijd (coronatijd) kan bezoeken als student:
1. Bibelot
2. Kazerne
3. Kinepolis
4. Merz
5. Café Oké

BIBELOT:
Bibelot is een ruimte voor muziekpodia. Hier heb je ook het grootste podium van Dordrecht. Ook tijdens de Corona crisis zijn ze open, alleen mogen er kleinere groepen naar binnen. Verder organiseren ze ook deze maand (september) concerten in de tuin. Hier zijn helaas bijna alle kaarten al van uitverkocht. Tijdens deze concerten in de tuin komt onder andere Nielson optreden.
Noordendijk 148

KAZERNE:
Kazerne Dordrecht is een feestplek. Deze feesten worden vooral gehouden laat in de avonden en gaan door in de nacht. Dit zijn wel 18+ feesten en de entree is meestal 10 euro. Ze zijn dan ook alleen op de vrijdag en zaterdag avond open. Als je in deze tijd naar Kazerne wilt gaan kun je het beste reserveren zodat je zeker weet dat je binnen komt en dat het veilig is.
Houttuinen 32b

KINEPOLIS:
Kinepolis is een Bioscoop. Hier kan je elke dag terecht. Ze draaien hier van kinderfilms tot aan films voor volwassenen. Hier zit dan ook vast een film tussen die je met een vriendengroep kan bekijken. Het is hier nu wel verplicht om van tevoren te reserveren. Soms worden hier dan ook concerten gedraaid die uit gekomen zijn op film.
Lijnbaan 200

MERZ:
Merz is een restaurant/activiteitenplek. Hier kan je wat te drinken en eten en er zijn ook verschillende activiteiten. Ze organiseren hier vaak feesten voor studenten. Je kan hier ook naar verschillende sporten live kijken. Je kan hier dan met een groep mensen jouw club of persoon aanmoedigen. Denk aan: Voetbal Interlands
Formule 1 gps
Tour the france.
Korte Kalkhaven 3

CAFÉ OKÉ:
Café Oké is een poolcafé. Hier kan je poolen met een groep vrienden en genieten van een drankje. Ook worden hier soms quizzen gehouden. Dit is één van de minder bezochte plekken door studenten. Café Oké valt ook onder de zovele cafés en kroegen in de binnenstad. Ze hebben allemaal een andere sfeer je kunt dus zelf uitzoeken wat je zelf fijn vindt.
Tolbrugstraat Landzijde 11

Dit zijn verschillende plekken waar je uit kan gaan met vrienden. Dit zijn vooral de grootste plekken hier en daar heb je nog kleinere plekken om uit te gaan met vrienden.

Damien van Trooijen
Opleiding: Onderwijsassistent