Terug naar overzicht

Het verhaal achter de diploma's: Danique

Diploma tussen de luiers

Je bent alleenstaande moeder van een peuter van bijna 2, je hebt geen diploma’s en je raakt je baan in de horeca kwijt door corona. Wat doe je dan? De 23-jarige Danique Hegen liet zich niet uit het veld slaan en besloot weer te gaan studeren. Afgelopen februari begon ze aan een opleiding tot Verkoper en nu is deze doorbijter al bijna klaar met haar examens. Nog even haar stage afronden en dan is het diploma in de pocket!

Danique: “Ik ben al vaker begonnen aan een mbo-opleiding maar door omstandigheden lukte het steeds niet mijn opleiding af te ronden. Uiteindelijk ben ik gaan werken in de horeca. Heel leuk, maar ook heel onzeker, zeker in deze tijd. Daarom besloot ik weer te gaan studeren.”

Alleen is dat met een klein kindje natuurlijk geen heel vanzelfsprekende keuze. Daarom was Danique blij met de jonge moedersklas van het Da Vinci College. “ Ik kreeg ik extra ondersteuning en ook nog korting op het kinderdagverblijf. Zo kon ik me focussen op de lessen en examens. En als Noah ’s avonds lag te slapen, kon ik nog even studeren. Hierdoor heb ik de opleiding in 7 maanden gedaan in plaats van anderhalf jaar. Nu nog mijn stage afronden en dan kan de vlag uit. Na de zomer wil ik verder studeren. Ik heb er superveel zin in!”

Danique Hegen
Opleiding: Verkoper