Terug naar overzicht

Jeffrey Blinksma

Deelnemer Finals Skills Heroes

Ieder jaar vinden de Skills Heroes plaats, de vakwedstrijden voor het mbo. In uitdagende vakwedstrijden krijgen studenten de kans om te excelleren in hun vak. Daarbij ontwikkelen zij hun talenten, worden ze enthousiast over hun vak en inspireren ze andere jongeren voor hun keuze voor beroepsonderwijs. Het Da Vinci College levert 5 finalisten af voor de finales op 21 en 22 maart 2024. Via deze interviews leer je hen beter kennen. Deze keer: Jeffrey.

Naam: Jeffrey Blinksma
Leeftijd: 17
Opleiding: Expert IT Systems and Devices (ICT-Beheer)

Hoe ging de kwalificatieronde?

Top! De kwalificatieopdracht – en de kwalificatieomgeving zelf – was voor mij al zeer bekend terrein, waardoor ik lekker mijn gang kon gaan en mij in alle rust erop kon concentreren. De tijdsdruk was wel flink, maar door goed in mijn achterhoofd te houden dat ik daar niets aan kan veranderen is het mij gelukt om redelijk stressvrij door de kwalificatie heen te komen.

Wat betekent het voor jou dat je in de finale staat van de Skills Heroes?

Leuk! Het is een nieuwe mogelijkheid om mijn beroep op hoger niveau uit te voeren en erbij een leuke ervaring te hebben.

Wat vind je leuk aan het beroep waarvoor je de opleiding volgt?

Het leukste aan het vak vind ik het contact met andere mensen. Het is een geweldig gevoel om iemand helemaal op te zien bloeien vanwege een klein beetje moeite die je erin steekt om iemand te helpen! Een heel ander punt, maar wat ik ook leuk vind is om iets helemaal in de diepte uit te zoeken en te ontwerpen. Als laatste blijft het leuk om op verschillende locaties met verschillende culturen te werken.

Wat leer je dankzij deelname aan de Skills Heroes?

Toch wel het belangrijkste wat je leert is omgaan met presteren onder druk. Een wedstrijd is hier natuurlijk een goed voorbeeld van, maar later zal het nog veel vaker voorkomen. Hiermee leren om te gaan is dus een belangrijke vaardigheid. Ook een vaardigheid, die vooral bij mijn wedstrijd voorkomt, is leren te presenteren en te overtuigen. Een plan verzinnen en iets ontwerpen is wel leuk, maar je hebt er niets aan als je het niet kan uitvoeren.

Hoe is het om met andere studenten hieraan mee te doen?

Gezellig! Iedereen blijft constant met elkaar in contact, waardoor er een hecht groepje van studenten ontstaat rondom de Skills. Door elkaar te leren kennen worden de trainingen en wedstrijden nog leuker!