Terug naar overzicht

Het verhaal achter de diploma's: Jesse

Cum laude

Jesse Sommeling is in 2010 bij het Da Vinci College gestart met de opleiding Medewerker beheer ICT. Na het behalen van zijn diploma heeft hij de keuze gemaakt om in de chemische sector een opleiding te volgen. Hij kon de ICT en het Da Vinci College niet loslaten en heeft er daarom in 2018 voor gekozen om de opleiding Applicatie en Mediaontwikkeling (Software Developer) te starten.

Na drie jaar hard werken heeft hij zijn diploma behaald. Hoewel dit sowieso al een mooie mijlpaal is, heeft hij een extra prestatie neergezet. Hij is de eerste student binnen de sector Techniek en Media van het Da Vinci College ooit die zijn mbo-4 diploma cum laude behaald heeft. Een opsomming van de resultaten zijn cijferlijst: 10, 10, 10, 10, 10, 9, 9, 8. Een supermooie lijst!

Jesse: ‘De opleiding was best pittig. Zeker vanwege corona, er werd meer zelfstandigheid gevraagd.’ De docenten zijn in de eerste week van juli bij de geslaagde studenten langs gegaan voor een diplomeringsbezoek. ‘Ik wist niet dat ik cum laude was afgestudeerd, daar kwam ik pas achter toen mijn docenten bij mij langs kwamen met mijn diploma. Cum laude de opleiding afronden was niet mijn doel, maar ik ben wel heel erg trots op deze prestatie.’ ‘En nu? Nu ga ik even een paar weken vakantie nemen en daarna verder zoeken naar een baan in de ict. Dus hopelijk kan ik in augustus aan de slag.’

Jesse Sommeling
Opleiding: Applicatie en Mediaontwikkeling (Software Developer)