Terug naar overzicht

Aylin's diplomaverhaal

Ook dit jaar hebben weer een groot aantal Da Vinci studenten hun diploma behaald. Zo ook Aylin, student marketing en communicatie en tevens stagiair op de communicatieafdeling van het Da Vinci College. We spraken Aylin (20) over wat ze nu gaat doen, haar studie op Da Vinci en natuurlijk, erg belangrijk, de vakantie.

Aylin, je hebt de studie marketing en communicatie niveau 4 zojuist afgerond. Gefeliciteerd! Wat heb je zoal geleerd de afgelopen jaren?

“Bedankt! Buiten het feit dat ik veel marketingbegrippen heb geleerd, heb ik ook mijn vaardigheden ontwikkeld zoals leren keuzes maken en samenwerken.“

Weet je nog waarom je, een paar jaar geleden, voor deze studie hebt gekozen?

“Ik moest natuurlijk een opleiding kiezen, maar ik wist nog helemaal niet wat ik later wilde worden. Ik heb uiteindelijk voor een goede basisopleiding gekozen waarmee ik toch alle kanten op kon. Ik deed op internet een test en kwam bij deze opleiding terecht.”

Je hebt stage gelopen op de communicatieafdeling van Da Vinci, hoe was dat?

“Eigenlijk helemaal niet zoals ik had verwacht.”

Oei, dat klinkt niet goed…

“Haha nee, ik vond het juist heel leuk en iedereen is ook super aardig. Ik had in mijn hoofd dat het echt een 9-5 kantoorbaan zou zijn, maar dat valt reuze mee.”

Je gaat nu verder studeren op het hbo, vertel eens wat je gaat doen!

“Ik ga de opleiding pabo doen in Dordrecht. En daar heb ik echt heel veel zin in.”

Kun je eens vertellen hoe dat is gegaan?

“Ik heb in mijn laatste leerjaar een keuzedeel gevolgd dat helpt met de overstap maken van mbo naar hbo. Dat heeft mij zeker geholpen! Ook heb ik een oudere zus die op het hbo zit, dus als ik vragen had stelde ik die ook aan m’n zus.”

Wist je al lang dat je pabo wilde gaan doen, of hoe kwam je tot die keuze?

“Eigenlijk weet ik het al sinds klas 2! Het idee dat ik een beroep heel lang moet uitoefenen, vind ik wel spannend. Maar ik heb nu besloten dat ik de pabo ga doen en ik zie later wel of ik leraar zijn nog leuk vind.”

Heb je nog tips voor andere studenten die bij het Da Vinci College gaan studeren?

“Doe het vooral zelf en zie het als een kans om jezelf te ontwikkelen!”

En nu? Vakantie?

“Ik ga 4 weken op vakantie naar Turkije, een echte roadtrip!”

Bedankt Aylin! Heel veel plezier op je vakantie en succes op de pabo!