Terug naar overzicht

Anouck de Zeeuw

Anouck ging met Erasmus+ naar Málaga

Ik ben uitgekozen om mee te gaan en ook om de blog te maken voor deze reis en omdat het de eerste keer voor school is dat ze deze kans bieden hopen wij het tot een succes te kunnen maken zodat nog meer studenten van Da Vinci deze kans kunnen krijgen.

Iedereen kent het wel. Je gaat van de basisschool, naar de middelbare waar je op een school wordt geplaatst van jou ‘niveau’. En als je dan je examen gehaald hebt ga je door naar een opleiding naar jouw keuze.

Heel normaal allemaal.

Maar wat nou als je schooltijd niet helemaal vlekkeloos loopt. Je te kampen krijgt met ziektes,ongemotiveerdheid, stress en noem maar op. Soms wordt je ook nog eens lager ingeschat of juist veel te hoog en dan krijg je er op het moment dat je iets wilt doen wat op hoger niveau alleen wordt gegeven last van dat je ervoor kiest om te stoppen met je opleiding.

Ander voorbeeld, Je vindt je opleiding niet leuk en op het moment dat je naar je stage gaat gaat je energiepijl zo omlaag dat je er niet meer naartoe wilt en er dan ook voor kiest om te stoppen met je opleiding.

Maar wat dan? Je komt thuis te zitten, misschien wel vol met trauma’s van je stage, school en zit eigenlijk gevangen in de twijfels en de druk van de maatschappij. Je kan hierdoor geen kant op. Je moet namelijk al zoveel en dan komt dit er ook nog bovenop.

Lees het hele verhaal van Anouck op haar blog pagina