Voor en door studenten

De huiskamer

De Huiskamer

De Huiskamer is dé ruimte voor en door studenten en zit naast de kantine in Ocra op het Leerpark. Studenten krijgen hier veel vrijheid om hun eigen plannen samen uit te voeren. Dit kan via de studentenraad, studentenambassadeurs of op eigen initiatief. Het is een plek waar ideeën kunnen ontstaan die de school een beetje beter maken.

Inloopmiddag

Op woensdagmiddag van 12u tot 16u kun je binnenlopen om rustig te zitten. Je kunt er bijvoorbeeld muziek luisteren, een tijdschrift lezen of een spelletje doen. Als je wil kun je hier ook praten met andere studenten over dingen die je dwars zitten.

De Huiskamer reserveren

Wil je activiteiten organiseren? Dat kan! Je krijgt de vrijheid om op eigen initiatief en verantwoordelijkheid de ruimte te gebruiken.

Hoe werkt het?

  1. Stuur een mailtje naar dehuiskamer@davinci.nl en leg kort uit waar je de ruimte voor wil gebruiken.
  2. De begeleider van De Huiskamer neemt eventueel contact met je op om te overleggen.
  3. Je krijgt toegang tot de digitale agenda van De Huiskamer zodat je kunt reserveren.
  4. Je krijgt met je schoolpas toegang tot de ruimte.

Activiteitenbudget

Als je een activiteit wil organiseren voor je medestudenten, kun je gebruik maken van een budget vanuit De Huiskamer. Dit budget krijg je in overleg met de begeleider van De Huiskamer. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kopen van een bordspel, eten & drinken voor een game-middag of het kopen van materiaal voor een workshop.

Studentenparticipatie

De Huiskamer is bedacht en ingericht door studenten. Zij krijgen hier veel vrijheid om hun eigen plannen samen uit te voeren. Het is een plek waar ideeën kunnen ontstaan die de school een beetje beter maken. Dit kan door met elkaar in gesprek te gaan, maar bijvoorbeeld ook door jouw idee in de ideeënbus te stoppen. De ruimte wordt gebruikt door allerlei bestaande studenteninitiatieven zoals de Studentenraad en de Studentambassadeurs.

Huisregels & geheimhouding

Studenten hebben regels gemaakt om te zorgen dat De Huiskamer een fijne ruimte blijft.

Huisregels & geheimhouding