Voor en door studenten

De huiskamer

De Huiskamer

De Huiskamer is dé ruimte voor en door studenten en zit naast de kantine in Ocra op het Leerpark. Studenten krijgen hier veel vrijheid om hun eigen plannen samen uit te voeren. Dit kan via de studentenraad, studentenambassadeurs of op eigen initiatief. Het is een plek waar ideeën kunnen ontstaan die de school een beetje beter maken.

Inloop

Je kunt elke dag tussen 10:00 en 16:00 uur binnenlopen in de Huiskamer om rustig te zitten.
Je kunt er bijvoorbeeld muziek luisteren, een tijdschrift lezen of een spelletje doen.

Als je wil, kun je hier ook praten met andere studenten over dingen die je dwars zitten.

Activiteitenbudget

Als je een activiteit wil organiseren voor je medestudenten, kun je gebruik maken van een budget vanuit De Huiskamer. Dit budget krijg je in overleg met de begeleider van De Huiskamer. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kopen van een bordspel, eten & drinken voor een game-middag of het kopen van materiaal voor een workshop.

Studentenparticipatie

De Huiskamer is bedacht en ingericht door studenten. Zij krijgen hier veel vrijheid om hun eigen plannen samen uit te voeren. Het is een plek waar ideeën kunnen ontstaan die de school een beetje beter maken. Dit kan door met elkaar in gesprek te gaan, maar bijvoorbeeld ook door jouw idee in de ideeënbus te stoppen. De ruimte wordt gebruikt door allerlei bestaande studenteninitiatieven zoals de Studentenraad en de Studentambassadeurs.

Ontbijt

Je kunt elke woensdag- en donderdagmorgen tussen 08:00 en 09:00 gebruik maken van een ontbijt in de kantine van Ocra.

Huisregels & geheimhouding

Studenten hebben regels gemaakt om te zorgen dat De Huiskamer een fijne ruimte blijft.

Huisregels & geheimhouding