Studenten

Ben je student en vraag jij je af hoe dingen werken op het Da Vinci College? Wat moet je bijvoorbeeld doen als je ziek bent? Wanneer heb je vakantie? Maar ook vragen als: Kun je stagelopen in het buitenland? Of wat kan ik bij Da Vinci doen aan extra activiteiten? Op deze pagina krijg je antwoord op je vragen. Is jouw vraag nog niet beantwoord? Kijk dan eens op MyDavinci.nl. Daar vind je nog veel meer informatie, ook over jouw opleiding.

Twijfel je of je wel de juiste studie hebt gekozen en wil je switchen? Dan kun je terecht bij onze loopbaanadviseurs. Mail naar opleidingeninfo@davinci.nl.

Afstandsleren

Afstandsleren

Corona

Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft afstandsleren een vaste plek in ons onderwijs. Dat betekent dat iedereen te maken krijgt met online lessen, studieopdrachten via Microsoft Teams, digitaal lesmateriaal en soms ook digitale toetsen en examens, persoonlijke begeleidingsgesprekken en gastlessen. Docenten en studenten hebben de afgelopen tijd veel ervaring opgedaan met deze vorm van onderwijs. Da Vinci werkt voortdurend aan de verdere optimalisatie van het online onderwijs, zodat we ook op afstand kwalitatief onderwijs bieden. We streven ernaar om wel zoveel mogelijk praktijklessen op school te laten plaatsvinden. Je studieloopbaanbegeleider zal je in het begin van het nieuwe studiejaar informeren over de wijze waarop de lessen plaatsvinden.

Praktische informatie voor studenten

Praktische informatie voor studenten

Meest gezochte woorden van A tot Z

Ben je ergens naar op zoek? In ons ABC vind je de meest gezochte termen op alfabetische volgorde.

Wat is stage/ (bpv) beroepspraktijkvorming?

Wat is stage/ (bpv) beroepspraktijkvorming?

Studeren op Da Vinci College

Stage, ook wel beroepspraktijkvorming (afkorting is bpv) genoemd, is een verplicht onderdeel van iedere opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Een vak leer je namelijk niet op school, maar juist in de praktijk.

Ziekmelden

Ziekmelden

Als je ziekt bent, moet je dit altijd op school en bij je (stage)bedrijf melden. Bel zo snel mogelijk naar school vanaf 8:00 uur (088 – 657 40 80). Heb je ’s avonds les? Bellen kan tot 16:00 uur. Word je tijdens de les ziek? Meld je ziek bij je docent en informeer je slb’er.

Regelingen en Overeenkomsten

Regelingen en Overeenkomsten

Studenten op het Da Vinci College hebben tijdens hun onderwijsloopbaan te maken met een aantal belangrijke documenten. Deze gaan onder andere over rechten en plichten van student en onderwijsinstelling. We hebben alle documenten op één pagina verzameld.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Studeren op Da Vinci College

Een onvergetelijke ervaring! Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Studentenraad

Studentenraad

De Studentenraad is van en voor studenten. Ze zijn graag op de hoogte van wat er speelt op school. Loop jij tegen dingen aan, zoals problemen met het rooster of moeilijkheden op je stageplek? Ga eens in gesprek met de Studentenraad.

Excellentie programma

Excellentie programma

Bij het Da Vinci College kun je het beste uit jezelf halen. Je hebt de mogelijkheid om excellent te zijn. Naast de reguliere opleidingen zijn er ook programma’s waar je andere talenten kunt ontwikkelen en excellentie zichtbaar kunt maken. Meld je aan voor het ambassadeurproject, doe mee met een vakwedstrijd in jouw sector, ga op internationale stage of werk mee aan creatieve en innovatieve projecten.

Voel je thuis op school!

Voel je thuis op school!

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat je je thuis voelt op het Da Vinci College, ongeacht je achtergrond. We zorgen ervoor dat iedere student de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen. Loop je als student met niet-westerse achtergrond ergens tegenaan of heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage, dan kan onze studiecoach jou helpen. 

Brede Aanpak Gedrag bij Entree opleidingen

Brede Aanpak Gedrag bij Entree opleidingen

Het Da Vinci College wil voor iedereen een school zijn waar je je op je gemak voelt en waar je weet wat er van je wordt verwacht. Bij de Entree opleidingen doen we hiervoor ons best met de Brede Aanpak Gedrag (BAG). Respect voor elkaar en positieve aandacht voor wat goed gaat zijn hierbij belangrijk.

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Volg je een mbo-4 opleiding en wil je na je opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. Je studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt je graag bij je keuze voor een vervolgstudie.

Vakanties

Vakanties

Voor de schoolvakanties volgt het Da Vinci College zo veel mogelijk de afspraken die in de regio Drechtsteden worden gemaakt.

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Ga je stage lopen of solliciteren? Dan kan je werkgever om een VOG vragen: een Verklaring Omtrent het Gedrag. Wat is het en waarom heb je die nodig? 

Bel ons Mail ons