Decanen

U bent als decaan een belangrijke schakel tussen onze toekomstige leerlingen en het Da Vinci College. We houden u op deze pagina graag goed en gericht op de hoogte van ontwikkelingen op onze school.

Data informatieavonden

Data informatieavonden

Voor nieuwe studenten en ouders/verzorgers

In juni worden er door de opleidingen kennismakingsavonden georganiseerd voor aankomende studenten en hun ouders.

Doel van deze avonden is het geven van praktische informatie over het reilen en zeilen van de opleiding. Ook krijgt iedereen de studentenwegwijzer uitgereikt.

Tekorten in de gezondheidszorg, kans voor uw leerling

Tekorten in de gezondheidszorg, kans voor uw leerling

De tekorten op de arbeidsmarkt in de gezondheidszorg nemen sterk toe. Zorginstellingen hebben moeite vacatures in te vullen. Ook in onze regio is een groeiend tekort aan gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen. Het beroepsperspectief in deze sector is dan ook heel goed. Dat is natuurlijk goed nieuws voor uw leerlingen!

Van leerling naar student

Van leerling naar student

Keuzemenu's in de voorlichting

In de voorlichting werkt het Da Vinci College met keuzemenu’s. Wilt u als decaan hier gebruik van maken of wilt u hierover meer weten? Neem dan contact op met Nicolette Groenhart via ngroenhart@davinci.nl.

Studenteninformatie ABC

Studenteninformatie ABC

Bent u ergens naar op zoek? In onze studenteninfo ABC vindt u de meest gezochte termen in alfabetische volgorde.

Mbo opleidingen gids

Mbo opleidingen gids

2017-2018

In dit boekje staan alle actuele mbo-opleidingen van het Da Vinci College op een rij. Ook staat er informatie in over de verschillende niveaus van de opleidingen, de toelatingsvoorwaarden en locaties. Nieuw in Gorinchem: Smart Technology bol 4

Download het boekje

Loop een dag mee en maak kennis met jouw opleiding

Loop een dag mee en maak kennis met jouw opleiding

Ben je nieuwsgierig naar een opleiding op het Da Vinci College? Tot half juni kan bij een aantal opleidingen nog worden meegelopen. Klik hier voor het aanbod.

Studentenambassadeurs geven voorlichting

Studentenambassadeurs geven voorlichting

In het schooljaar 2016-2017 hebben de studentenambassadeurs in het kader van het Windroosproject 700 leerlingen gesproken en gemotiveerd. Wilt u onze ambassadeurs ook uitnodigen op uw school? Stuur dan een mailtje naar ngroenhart@davinci.nl.

Doorstromen naar het hbo

Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur van het Da Vinci College helpen studenten graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Entree gaat voor Brede Aanpak Gedrag

Entree gaat voor Brede Aanpak Gedrag

Om een optimale leeromgeving te creëren voor studenten, werken de Entree opleidingen met de Brede Aanpak Gedrag (BAG). Deze aanpak zorgt voor een veilig schoolklimaat door wederzijds respect en veel positieve aandacht voor wat goed gaat.

Skills Heroes

Skills Heroes

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Elf opleidingen van het Da Vinci College deden mee aan de kwalificatiewedstrijden. Het Da Vinci College is ontzettend trots dat er dit jaar maar liefst vijf finalisten in de prijzen vielen! Cagla Hakkan van de opleiding Tandartsassistent van het Da Vinci College behaalde zelfs de eerste plaats.

Bel ons Mail ons