Decanen

U bent als decaan een belangrijke schakel tussen onze toekomstige leerlingen en het Da Vinci College. We houden u op deze pagina graag goed en gericht op de hoogte van ontwikkelingen op onze school.

Ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje

Ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje

Al een aantal jaren organiseren we in het najaar, als een soort cadeautje aan de ouders / verzorgers van vmbo-scholieren een bijeenkomst over ‘leren kiezen’. Dit jaar steken we de ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje. Geen grote fysieke bijeenkomsten, maar online handvatten voor ouders over de overgang naar het mbo en het maken van een studiekeuze.

Mbo opleidingengids
2022-2023

Weten welke opleidingen we aanbieden op het Da Vinci College? Bekijk de gids.

Geen diploma? Wat nu?

Geen diploma? Wat nu?

Opleiding kiezen

Niet alleen mét een middelbare school diploma kun je bij Da Vinci College terecht. Ook als je bent gezakt of blijven zitten, zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een mbo-opleiding of je middelbare school afmaken op het vavo van Da Vinci.

Toelatingsbeleid

Toelatingsbeleid

Het Da Vinci College vindt het heel belangrijk leerlingen goed te ondersteunen bij hun opleidingskeuze. We lichten hen onder andere voor over de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen voor plaatsing in de opleiding van hun keuze. Hoe wij omgaan met opleidingskeuze en ondersteuning staat in de Wet ' Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo'. 

Van havo naar mbo of vavo

Van havo naar mbo of vavo

Opleiding kiezen

Er zijn veel mogelijkheden voor havisten bij het Da Vinci College. Met én zonder havodiploma.
Je kunt terecht bij een van onze mbo-opleidingen of voor het vavo.

Van leerling naar student

Van leerling naar student

Het Da Vinci College biedt een breed scala aan voorlichtingsactiviteiten. Uiteraard stemmen wij ons aanbod graag af op wat jouw leerling nodig heeft om te gaan kiezen. Wij horen dat graag van jou.

Windroosprogramma

Windroosprogramma

Om leerlingen te helpen met het vinden van een opleiding die bij hem of haar past, heeft het Da Vinci College het Windroosprogramma ontwikkeld. Het programma helpt de leerlingen zelf te ervaren of de beoogde opleiding bij hen past.

Bekijk hier het filmpje

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Bel ons Mail ons