Decanen

U bent als decaan een belangrijke schakel tussen onze toekomstige leerlingen en het Da Vinci College. We houden u op deze pagina graag goed en gericht op de hoogte van ontwikkelingen op onze school.

Toelatingsbeleid

Toelatingsbeleid

Het Da Vinci College vindt het heel belangrijk leerlingen goed te ondersteunen bij hun opleidingskeuze. We lichten hen onder andere voor over de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen voor plaatsing in de opleiding van hun keuze. Hoe wij omgaan met opleidingskeuze en ondersteuning staat in de Wet ' Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo'. 

Van leerling naar student

Van leerling naar student

De loopbaan van een leerling heeft de meeste kans op succes als vmbo- en mbo-school samenwerken. Wij werken graag met u samen in loopbaanoriëntatiebegeleiding (lob) en waar mogelijk in onderwijsactiviteiten. Welke voorlichtingsactiviteiten heeft het Da Vinci College leerlingen en hun ouders te bieden om de beste keuze te kunnen maken? En wat bieden wij decanen, mentoren en docenten van vmbo-scholen?

Advies nodig bij studiekeuze?

Bij studiekeuze- of loopbaanadvies staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar. In dit filmpje zie je hoe dat werkt.

Windroosprogramma

Windroosprogramma

Om leerlingen te helpen met het vinden van een opleiding die bij hem of haar past, heeft het Da Vinci College het Windroosprogramma ontwikkeld. Het programma helpt de leerlingen zelf te ervaren of de beoogde opleiding bij hen past.

Bekijk hier het filmpje

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en het beste uit zichzelf weet te halen. Het project diversiteit en inclusie draagt hieraan bij. Onderdeel is onder meer een studiecoach, bij wie studenten met een niet-westerse achtergrond terecht kunnen die ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage.

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur van het Da Vinci College helpen studenten graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Excellentie

Excellentie

Vakmanschap ten top

Op het Da Vinci College stimuleren wij onze studenten het beste uit zichzelf te halen. Wij hebben een excellentiebeleid om studenten hierbij te begeleiden. Excellente studenten zijn studenten die bovengemiddeld presteren of die binnen of naast hun opleiding zelf initiatieven nemen en activiteiten ontwikkelen voor het Da Vinci College. Zij doen onder meer mee aan wedstrijden of zetten zich in als ambassadeur voor het Da Vinci.

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.