Decanen

U bent als decaan een belangrijke schakel tussen onze toekomstige leerlingen en het Da Vinci College. We houden u op deze pagina graag goed en gericht op de hoogte van ontwikkelingen op onze school.

Da Vinci open

Da Vinci open

Naast meelopen en proefstuderen hebben we ook andere (online) voorlichtingsactiviteiten. Wil jij weten hoe het bij ons is? Kom sfeer proeven op Da Vinci Open!

Ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje

Ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje

Al een aantal jaren organiseren we in het najaar, als een soort cadeautje aan de ouders / verzorgers van vmbo-scholieren een bijeenkomst over ‘leren kiezen’. Dit jaar steken we de ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje. Geen grote fysieke bijeenkomsten, maar online handvatten voor ouders over de overgang naar het mbo en het maken van een studiekeuze.

Toelatingsbeleid

Toelatingsbeleid

Het Da Vinci College vindt het heel belangrijk leerlingen goed te ondersteunen bij hun opleidingskeuze. We lichten hen onder andere voor over de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen voor plaatsing in de opleiding van hun keuze. Hoe wij omgaan met opleidingskeuze en ondersteuning staat in de Wet ' Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo'. 

Van havo naar mbo of vavo

Van havo naar mbo of vavo

Er zijn veel mogelijkheden voor havisten bij het Da Vinci College. Met én zonder havodiploma.
Je kunt terecht bij een van onze mbo-opleidingen of voor het vavo.

Geen diploma? Wat nu?

Geen diploma? Wat nu?

Ben je gezakt en heb je geen zin om het examenjaar over te doen? Of blijf je zitten en ben je klaar met je school? Bij Da Vinci is er plek voor jou. Haal je middelbareschooldiploma via het VAVO of kies voor een van onze mbo-opleidingen. Bekijk welke mogelijkheden je hebt.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Da Vinci Worldwide

Een onvergetelijke ervaring! Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Van leerling naar student

Van leerling naar student

Het Da Vinci College biedt een breed scala aan voorlichtingsactiviteiten. Uiteraard stemmen wij ons aanbod graag af op wat jouw vmbo-leerling nodig heeft om te gaan kiezen. Wij horen dat graag van jou.

Advies nodig bij studiekeuze?

Bij studiekeuze- of loopbaanadvies staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar. In dit filmpje zie je hoe dat werkt.

Wil jij in gesprek met een van onze loopbaanadviseurs? Meld je dan hieronder aan.

Windroosprogramma

Windroosprogramma

Om leerlingen te helpen met het vinden van een opleiding die bij hem of haar past, heeft het Da Vinci College het Windroosprogramma ontwikkeld. Het programma helpt de leerlingen zelf te ervaren of de beoogde opleiding bij hen past.

Bekijk hier het filmpje

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en het beste uit zichzelf weet te halen. Het project diversiteit en inclusie draagt hieraan bij. Onderdeel is onder meer een studiecoach, bij wie studenten met een niet-westerse achtergrond terecht kunnen die ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage.

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur van het Da Vinci College helpen studenten graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Excellentie

Excellentie

Vakmanschap ten top

Op het Da Vinci College stimuleren wij onze studenten het beste uit zichzelf te halen. Wij hebben een excellentiebeleid om studenten hierbij te begeleiden. Excellente studenten zijn studenten die bovengemiddeld presteren of die binnen of naast hun opleiding zelf initiatieven nemen en activiteiten ontwikkelen voor het Da Vinci College. Zij doen onder meer mee aan wedstrijden of zetten zich in als ambassadeur voor het Da Vinci.

Bel ons Mail ons