Decanen

U bent als decaan een belangrijke schakel tussen onze toekomstige leerlingen en het Da Vinci College. We houden u op deze pagina graag goed en gericht op de hoogte van ontwikkelingen op onze school.

Da Vinci open

Da Vinci open

Opleiding kiezen

Leerlingen zijn van harte welkom om sfeer te komen proeven bij het Da Vinci College. Ze kunnen meelopen/proefstuderen, in gesprek met een loopbaanadviseur of een andere (online) voorlichtingsactiviteit kiezen. Kom sfeer proeven op Da Vinci Open!

Ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje

Ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje

Al een aantal jaren organiseren we in het najaar, als een soort cadeautje aan de ouders / verzorgers van vmbo-scholieren een bijeenkomst over ‘leren kiezen’. Dit jaar steken we de ouder/jongere-bijeenkomst in een nieuw jasje. Geen grote fysieke bijeenkomsten, maar online handvatten voor ouders over de overgang naar het mbo en het maken van een studiekeuze.

Wat is stage/ (bpv) beroepspraktijkvorming?

Wat is stage/ (bpv) beroepspraktijkvorming?

Studeren op Da Vinci College

Stage, ook wel beroepspraktijkvorming (afkorting is bpv) genoemd, is een verplicht onderdeel van iedere opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Een vak leer je namelijk niet op school, maar juist in de praktijk.

Toelatingsbeleid

Toelatingsbeleid

Het Da Vinci College vindt het heel belangrijk leerlingen goed te ondersteunen bij hun opleidingskeuze. We lichten hen onder andere voor over de voorwaarden waaraan zij moeten voldoen voor plaatsing in de opleiding van hun keuze. Hoe wij omgaan met opleidingskeuze en ondersteuning staat in de Wet ' Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo'. 

Van havo naar mbo of vavo

Van havo naar mbo of vavo

Opleiding kiezen

Er zijn veel mogelijkheden voor havisten bij het Da Vinci College. Met én zonder havodiploma.
Je kunt terecht bij een van onze mbo-opleidingen of voor het vavo.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Studeren op Da Vinci College

Een onvergetelijke ervaring! Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Van leerling naar student

Van leerling naar student

Het Da Vinci College biedt een breed scala aan voorlichtingsactiviteiten. Uiteraard stemmen wij ons aanbod graag af op wat jouw leerling nodig heeft om te gaan kiezen. Wij horen dat graag van jou.

Windroosprogramma

Windroosprogramma

Om leerlingen te helpen met het vinden van een opleiding die bij hem of haar past, heeft het Da Vinci College het Windroosprogramma ontwikkeld. Het programma helpt de leerlingen zelf te ervaren of de beoogde opleiding bij hen past.

Bekijk hier het filmpje

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Excellentie

Excellentie

Vakmanschap ten top

Op het Da Vinci College stimuleren wij onze studenten het beste uit zichzelf te halen. Wij hebben een excellentiebeleid om studenten hierbij te begeleiden. Excellente studenten zijn studenten die bovengemiddeld presteren of die binnen of naast hun opleiding zelf initiatieven nemen en activiteiten ontwikkelen voor het Da Vinci College. Zij doen onder meer mee aan wedstrijden of zetten zich in als ambassadeur voor het Da Vinci.

Bel ons Mail ons