Word (taal)vrijwilliger

Vrijwilligerswerk

Als vrijwilliger kun je bij Da Vinci College aan de slag bij het team Educatie. Dit team geeft scholing, trainingen en cursussen aan volwassenen met verschillende achtergronden, opleidingen en niveaus. Deze zijn gericht op het leren functioneren in de samenleving. Het omvat opleidingen gericht op breed maatschappelijk functioneren, opleidingen Nederlands als tweede taal en opleidingen gericht op sociale redzaamheid. Educatie is uitsluitend voor volwassenen. Zo verzorgen wij cursussen Inburgeren en Nederlands als eerste en tweede taal.

Word (taal)vrijwilliger

Vind je het leuk om maatschappelijk betrokken te zijn? Beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is taalvrijwilliger zijn misschien iets voor jou.

Wat doet een vrijwilliger?
In overleg met de docent help jij individuele cursisten of een groepje bij de (taal)lessen. Ook hebben we vrijwilligers nodig om cursisten te helpen die zelfstandig oefenen achter de computer.

Wie ben jij?
Jij beheerst de Nederlandse taal goed. Je vindt het leuk om mensen te coachen en te helpen hun kansen te vergroten. Daarnaast ben je minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar.

Wat past bij jou?
De cursisten zijn ingedeeld naar taalniveau en leervaardigheid. Samen met jou bekijken we wat het beste bij je past, afhankelijk van jouw interesse, kennis en ervaring.

Wil je aan de slag?
Meld je hieronder aan!

Aanmelden als vrijwilliger

Na aanmelding volgt eerst een gesprek met de coördinator van de vrijwilligers. Samen bespreken jullie welke taak je gaat uitvoeren. Daarna krijg je een contactpersoon toegewezen die je verder wegwijs maakt. Elke nieuwe vrijwilliger krijgt een basistraining en regelmatig worden thematische workshops aangeboden waarmee jij jouw deskundigheid kunt vergroten.