Hoe werkt hybride leren precies?

Hybride leren

Het Da Vinci College onderscheidt zich door de integratie van leren op school en op de werkplek. In onze hybride leeromgevingen gaan lessen, opdrachten en training in simulatieomgevingen op school samen met authentieke taken en projecten, aangeleverd door bedrijven, en met stages en leerplaatsen in de praktijk

WAT IS HYBRIDE LEREN PRECIES?

Formele kennis op school, kennis van werkprocessen en praktische kennis integreren we op het Da Vinci College in één benadering. Studenten, docenten en leermeesters van bedrijven werken samen aan opdrachten van bedrijven. Naast aandacht voor de nieuwste technieken werken studenten aan extra ontwikkeling en vaardigheden die zij in de toekomst nodig hebben op de arbeidsmarkt, de zogenaamde 21st century skills.

VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

DRECHTSTEDEN ONDERNEMERSCENTRUM (DOC)
Het DOC is een plek waar ondernemers werken en waar jij je ambities op het gebied van ondernemerschap kan waarmaken. Het DOC biedt werkplekken en vergaderruimtes voor (startende) ondernemers. Ook studenten met een serieuze plannen om te ondernemen kunnen bij DOC terecht voor een werkplek. Je kunt hier ook je eigen klanten ontvangen, dat is wel een stuk professioneler dan op je zolderkamer. Daarnaast is de DOC de plek waar je ondersteuning kan krijgen en kan leren van andere ondernemers. Samen kom je een stuk verder dan alleen.

DUURZAAMHEIDSFABRIEK
Op het Leerpark in Dordrecht staat de Duurzaamheidsfabriek. In deze ‘fabriek’ vind je veel van de technische opleidingen van het Da Vinci College. Studenten leren hier door te werken aan echte praktijkopdrachten van bedrijven. Innovatief, nuttig en leuk!

ZORGINNOVATIECENTRUM DRECHTSTEDEN
In samenwerking met de gemeente Dordrecht en het Albert Schweitzer ziekenhuis is er een zorginnovatiecentrum gerealiseerd in Dordrecht. Een innovatieve leeromgeving voor de studenten én een plek waar zij zelf kunnen meedenken over het (leren) toepassen van zorginnovatie. Onderwijs, zorgprofessionals, overheid, (technische) bedrijven en inwoners komen er samen om te werken, leren en inspireren.

LEO
Net als onze wereldberoemde naamgenoot Leonardo Da Vinci, geloven wij in leren door doen, over grenzen heen kijken, en in vernieuwen vanuit traditie. Onze kaart biedt dan ook een mix van vertrouwde en verrassende gerechten, bereid en geserveerd door enthousiaste mensen. Horecastudenten werken hier samen ons vaste team. Bij LEO proef je de passie voor eten en de drive om het net even anders te doen, om het beter te doen!

SALON DA VINCI
De kappersopleidingen op het Da Vinci College hebben het hybride onderwijs volledig geïntegreerd in hun curriculum. Op het Leerpark is Salon DaVinci gevestigd, een onderwijsleerbedrijf van het Da Vinci College in samenwerking met de kappersbranche. Hier leren studenten Kapper en Haarstylist hun vak in de echte beroepspraktijk.

LEERVRAAG EN AMBITIE

Studenten leren in de praktijk samenwerken, omgaan met opdrachtgevers en budgetten en nog veel meer. Docenten ondersteunen de studenten bij de opdrachtuitvoering met workshops, trainingen, lessen en instructiebijeenkomsten. We stimuleren studenten een actieve rol te nemen in hun leerproces en zelf hun kennis uit te breiden door te zoeken en te ontdekken. De leervraag en ambitie van de student zijn uitgangspunten voor de opdrachten. Het team van docenten stemt deze op elkaar af.

BEROEPSPRAKTIJKVORMING

Stage, ook wel beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd, is een verplicht onderdeel van iedere opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Een vak leer je namelijk niet alleen op school, maar juist ook in de praktijk. Een student gaat voor zijn beroepspraktijkvorming of leer(werk)baan naar een erkend leerbedrijf. Voor de beroepspraktijkvorming wordt een praktijkovereenkomst afgesloten tussen de student, jouw organisatie en het Da Vinci college, waar precies in staat wat er van iedereen wordt verwacht.

HOE WERKT HET?