Terug naar overzicht

Wat doet een burgemeester eigenlijk de hele dag?

Op deze, en nog veel meer vragen, kregen de studenten van de niveau 2 opleidingen Junior Business Support van het ROC Da Vinci College antwoord van burgemeester Wouter Kolff van de gemeente Dordrecht. Afgelopen donderdag 12 mei, was de burgemeester op bezoek op het Leerpark om een gastles te geven over zijn taken en werkzaamheden.

Burgemeester Kolff was uitgenodigd door Carla Lagendijk, docent burgerschap bij de niveau 2 opleidingen van Junior Business Support. Carla: “Tijdens de lessen burgerschap stond de afgelopen maanden het thema politiek centraal. We nemen de studenten mee in de wereld van de rechtstaat,  de tweede kamer,  gemeenteraadsverkiezingen en nog veel meer. Mij leek het leerzaam om de lessenreeks af te sluiten met een bezoek van de burgemeester die meer uitleg kon geven over het werken in een politieke omgeving en de taken en werkzaamheden van een burgemeester. Dus heb ik contact gezocht met de burgemeester en gevraagd of hij hieraan wilde meewerken en daar reageerde hij meteen positief op.”

Tijdens de gastles vroegen de studenten hem het hemd van het lijf. De studenten hadden niet alleen vragen over de werkzaamheden maar ook over inhoudelijke zaken die op dit moment spelen zoals meer en betaalbare woningen voor jongeren, hoe zorg je ervoor dat de inflatie niet verder stijgt, en hoe zorg je voor onderwijs op maat voor vluchtelingen. Vraagstukken waar niet altijd meteen een directe oplossing voor is maar waar in Dordrecht wel hard aan wordt gewerkt, aldus de burgemeester.

Op de vraag of hij ervoor kon zorgen dat er in Dordrecht een Starbucks komt, moest de burgemeester echter toegeven dat dat niet in zijn handen is.  Wel gaf hij als tip mee dat de studenten zelf handtekeningen kunnen verzamelen en daarmee een verzoek kunnen indienen bij het bedrijf. Wat hem betreft zijn ze in ieder geval van harte welkom.