Terug naar overzicht

Samen aan tafel bij het Da Vinci College

Verbinden door samen te eten is het idee achter het project ‘Samen aan tafel’. Het is een initiatief van studenten en de studentenraad om op een andere manier met elkaar in contact te komen. Zo is er de afgelopen weken een paasontbijt en de iftar georganiseerd. Ruim 125 studenten hebben kunnen genieten van heerlijke maaltijden, nieuwe ontmoetingen en mooie gesprekken. Met deze activiteiten geven we vorm aan de onderwijsvisie van Da Vinci. Naast het leren in een contextrijke omgeving is school ook een belangrijke plek voor socialisatie. Het vergroot de betrokkenheid van studenten en het is ook nog eens heel leuk. Kortom, dit smaakt naar meer!

Paasontbijt

Woensdag 5 april was er voor de vroege vogels een heerlijk paasontbijt georganiseerd. Ruim 25 studenten hebben niet alleen genoten van lekker eten met elkaar maar gingen ook nog de strijd aan om het gouden ei te vinden. En met succes, want maar liefst 3 studenten hebben gewonnen en ontvingen een bol.com bon van €10 euro. “Onderling was er veel enthousiasme en plezier ondanks dat het de eerste ontmoeting was. Die verbinding is zo belangrijk”, vertelt mede-coördinator Marjolein Labruijère. Met het organiseren van het (paas)ontbijt willen we ook laten zien hoe nuttig een ontbijt is. Steeds meer studenten kunnen door geldzorgen niet ontbijten en dit heeft een negatief effect op hun leerprestaties. Vanuit de studentenraad is hier aandacht voor en het paasontbijt sluit daar mooi op aan!

Iftar

Iftar
Daarnaast hebben wij op donderdag 13 april de iftar georganiseerd. Iftar is de maaltijd die door moslims gedurende de vastenmaand (ramadan), direct na zonsondergang, genuttigd wordt. Een diverse groep van ruim 100 studenten en medewerkers hebben met elkaar de iftar gevierd. “Ik wil graag delen wat voor mij belangrijk is”, zo opende een student de viering van de iftar. Het was een gezellige avond in de reeks van het project “samen aan tafel”.
​​​​​​​
“Niet alleen de harira of de linzensoep, maar ook de warmte van het samenzijn en de onderliggende boodschap maakte de avond compleet. Met elkaar hebben we iets moois neergezet, omdat wij iets willen betekenen voor een ander. Hiermee hebben we laten zien dat we verschillende culturen erkennen, herkennen en waarderen. Dat ze een plek hebben binnen onze organisatie. Allemaal anders, allemaal ok!”, aldus programmamanager Gelijke Kansen, Diversiteit & Inclusie Nilüfer Sönmezer-Duyar.