Terug naar overzicht

Medewerkers op reis naar Marokko

Niet alleen voor studenten is het zinvol om een internationale ervaring op te doen, ook medewerkers stimuleren we om deel te nemen aan internationale studiereizen.

Zo gingen 12 collega’s van Da Vinci College onlangs op werkbezoek naar Marokko. Samen met 12 collega’s van het Drenthe College bezochten ze diverse organisaties in verschillende steden gericht op de Marokkaanse cultuur, jongeren, vrouwenrechten en ontwikkelingen in het onderwijs.

Een belangrijk onderdeel van de reis waren de bezoeken aan OFPPT. OFPPT is  een vooruitstrevende organisatie van middelbaar beroepsonderwijs, die ernaar streeft om het volledige potentieel van de natie te ontsluiten. De oprichting van 12 ultramoderne campussen en de exploitatie van mobiele scholen moeten ervoor zorgen ervoor dat alle jongeren in Marokko toegang hebben tot onderwijs. De initiatieven van het OFPPT bieden niet alleen een betere toekomst voor jongeren in Marokko, maar breiden zich ook uit naar Afrika en bieden hoop en kansen aan jongeren in hun eigen land.

Dit bezoek bood de gelegenheid om informatie uit te wisselen over de door beide partijen aangeboden opleidingsprogramma’s en om mogelijkheden voor samenwerking en het delen van goede praktijken te verkennen.

“Een studiereis die enorm veel indruk heeft gemaakt op ons als persoon en als docent. Wat hebben we veel geleerd en een hoop ervaringen opgedaan die we ons hele leven nog mee kunnen nemen. Van de Souks tot aan moskeeën en van de drukke steden tot aan de inheemse dorpen”, aldus een van de deelnemers aan deze studiereis.