Terug naar overzicht

Larissa Klein schrijft kinderboek over het konijntje Ozzy

Larissa Klein (23) kreeg tijdens haar opleiding tot pedagogisch medewerker aan het Da Vinci college in Gorinchem de opdracht een magisch realistisch verhaal te schrijven. Een verhaal om voor te lezen aan kinderen van 0-4 jaar. Geen gemakkelijke opdracht omdat jonge kinderen vaak snel hun concentratie verliezen. Daarom besloot ze niet alleen een verhaal, maar ook plaatjes daarbij te maken.

Larissa zit in het derde en laatste jaar van haar opleiding en schreef voor haar opdracht een verhaaltje over het konijntje Ozzy. ,,Ik kreeg leuke reacties, zowel op mijn stage als thuis. Ze zeiden dat ik er meer mee moest doen. toen heb ik het naar een uitgeverij gestuurd die wel potentie zag om er een echt boek van te maken.” Naast Ozzy het konijn bedacht Larissa meer typetjes zoals Mazzie de egel, Dolly de eekhoorn en Lena het lieveheersbeestje. ,,Ik ben begonnen met het schrijven aan de hand van een plaatje, dat was echt leuk om te doen. Daarna heb ik de tekeningen bedacht.” De opdracht kostten haar een weekendje doorwerken. Hoe ze op het idee kwam van het konijntje Ozzy weet ze niet meer zo goed. ,,Ik heb zelf weleens hangoor konijntjes gehad.” Haar stage stond in het teken van het thema ziek en gezond, zo kreeg ze inspiratie voor Ozzy het konijn.

OMA DOET RAAR
Inmiddels heeft ze meerdere boekjes geschreven over Ozzy, die naar het circus gaat en naar de brandweer. In het eerste deeltje schrijft ze over Ozzy die naar de tandarts gaat. ,,Daarvoor heb ik ook een tandarts benadert, veel jonge kinderen gaan zelden naar een tandarts.” De uitgever heeft van de tekeningen en teksten een mooi geheel gemaakt. Het moeilijkste van de opdracht vond ze het schrijven van de teksten. ,,Ik hou vooral van tekenen, maar vind dit wel heel leuk om te doen. Ik heb al wel meer ideeën, bijvoorbeeld voor een boekje ‘Oma doet raar’,  over iemand met dementie. Mijn eigen oma heeft ook dementie.” ’Voor haar opleiding tot pedagogisch medewerker loopt thans stagen op kinderdagverblijf de Bloementuin in Hardinxveld-Giessendam, Ze heeft ook contact opgenomen met de bibliotheek in Sleeuwijk en Hardinxveld-Giessendam over haar boek. Bibliotheek Sleeuwijk heeft het boek inmiddels besteld.

Komende maanden is ze vooral druk met het afronden van haar opleiding en haar examen. De feestelijke boekpresentatie zelf is op 4 november. Het boekje is straks online te bestellen bij Amazon, bol.com of bij de uitgeverij Novum Publishing.

Bron: De Stad Gorinchem