Terug naar overzicht

Studenten doktersassistent en verpleegkunde helpen met vaccineren

Zo’n 25 studenten van het Da Vinci College helpen met vaccineren in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Als die klus erop zit, gaan de doktersassistenten en verpleegkundigen in opleiding aan de slag op een priklocatie van de GGD. ,,Fijn dat we ons steentje kunnen bijdragen in het bestrijden van de coronacrisis.’’

Rond drie uur komt de 18-jarige Amina Abdullahi, die de opleiding voor doktersassistent volgt, het Albert Schweitzer ziekenhuis binnengelopen: klaar om haar medestudente af te lossen. Terwijl ze zich gereed maakt, wordt er een nieuwe lading vaccins uit de koelkast gehaald. ,,Neemt u maar plaats”, zegt ze als de handschoenen zijn aangetrokken en het mondkapje is opgezet. Het is voor Amina de derde keer dat ze helpt op een priklocatie, maar zenuwachtig is ze niet meer. ,,Het is nu hartstikke normaal.”

De eerste paar vaccinaties zijn met hulp van een medewerkster van het ASz, maar de derde prik zet ze zelfstandig. ,,Het is zo mooi gedaan, ik zie niet eens waar ik de pleister moet plakken!” zegt de medewerkster die voor Amina de pleister plakt. Vanaf dat moment zet ze de vaccinaties in haar eentje.

Lees het artikel van AD de Dordtenaar van donderdag 29 april 2021.