Terug naar overzicht

Vier studenten door naar de finale van Skills Heroes

Vier studenten van het Da Vinci College zijn door naar de finale van de mbo-vakwedstrijd Skills Heroes. Op 23 en 24 maart 2023 gaan zij in RAI Amsterdam de strijd aan met studenten van andere ROC’s om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’ in hun vakgebied te bemachtigen.

Finalisten Sidra al Barram (Schoonheidsspecialist), Sharive Girigorie (Tandartsassistent), Romy Maasland (Verzorgende IG) en Jelle Schenk (Maatschappelijke Zorg) blikten tijdens de kick-off bijeenkomst vooruit op The Finals. Na een toespraak van Henrik Stevens, voorzitter college van bestuur, hebben de studenten en hun begeleiders samen gegeten en een training ‘coachen op talent’ gevolgd.

“Winnen is voor mij niet het doel. Ik wil vooral veel plezier hebben”, aldus Romy. “Het voelt niet als een wedstrijd maar als een eenheid. Ik heb het tijdens de kwalificatiewedstrijd zo leuk gehad met mijn tegenstanders dat ik er juist zin in heb om ze weer te zien”, vult haar mede-finalist Sidra aan.

Vier studenten door naar de finale van Skills Heroes

De finalisten met en begeleiders.

We wensen de studenten en docenten alvast veel succes met de voorbereidingen op de finale!

Skills The Finals
Skills Heroes zijn nationale vakwedstrijden voor mbo-studenten. Via een voorronde op school en een kwalificatiewedstrijd kunnen mbo-studenten in de nationale finale komen. Tijdens de finale op 23 en 24 maart 2023 zullen honderden mbo-studenten strijden om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Wil jij onze studenten in actie zien? Klik dan hier voor gratis toegangstickets.