Terug naar overzicht

Een leerzaam bezoek aan Koninklijke Van Twist

Een groep studenten van de opleiding Verbrandingsmotorentechniek bracht een leerzaam bezoek aan Koninklijke Van Twist. Tijdens het bezoek werden de studenten ondergedompeld in de wereld van waterstofmotoren en kregen zij uitleg over de motorproefstand en diverse vormen van motorschade.

Koninklijke van Twist is al lange tijd een betrokken partner in Green Engine Technology en dit concretiseert zich bijvoorbeeld in het aanbieden van innovatieve praktijkmaterialen of waardevolle kennis. Het inspirerende bedrijfsbezoek werd dan ook gekoppeld aan de schenking van een verbrandingsmotor op waterstof, die onze studenten vanaf mei in de praktijklessen kunnen gaan gebruiken!

Arjan van Es, Domeinleider Da Vinci College: “Het is mooi dat de lijnen tussen het bedrijfsleven en docententeam heel kort zijn en dat wanneer een docent aangeeft dat er behoefte is aan bepaalde leermiddelen bedrijven direct acteren met materialen en suggesties. Zo houden we ons onderwijs actueel.”

Vanuit ondernemerszijde heeft KvT een duidelijke visie op samenwerken met het mbo; “Wij hechten veel waarde aan het krijgen van goed opgeleide monteurs die in onze branche een carrière vinden. Om dit te realiseren moet je niet vanaf de zijkant gaan roepen dat de opleiding niets toevoegt, maar actief promoten dat de opleiding de tools krijgt om ook op moderne machines te werken met de nieuwste technieken.”, aldus John klomp, Koninklijke van Twist.