Terug naar overzicht

Beter aansluiten op studenten met

Burgerschap-dag

Voor eerstejaarsstudenten van Pedagogisch Werk/Onderwijsassistent was er 31 januari een Burgerschap-dag in gebouw Marrone op het Leerpark. Deze vorm is redelijk nieuw binnen het Da Vinci College en bedoeld om de thema’s rondom burgerschap beter over te brengen op studenten. Op basis van eerdere ervaringen en tips van studenten had de dag dit jaar weer een boeiende invulling.

Zo was er een voorstelling van ervaringsdeskundigen over schulden. Deze voorstelling was te volgen met een koptelefoon op. “Op die manier komt het verhaal nog meer binnen”, vertelt docent Linda Eelman, betrokken bij de organisatie van de Burgerschap-dag. “Ze zitten dan echt even in hun eigen bubbel.”

Verder was er een lesprogramma van de Rabobank over geldzaken en kwam iemand van de politie vertellen over financiële criminaliteit. “Dat is spanning en sensatie voor studenten. Ik vind het heel leuk om hierbij betrokken te zijn”, vertelt Linda. “We proberen het zo echt naar studenten te trekken en als je dan ziet dat het aanslaat, wil je dit alleen nog maar beter en vaker uitrollen.”