Terug naar overzicht

studenten bakkersopleiding

Brood en banket naar de Voedselbank

Bij de brood- en banketopleidingen van het Da Vinci College in Dordrecht gaan de praktijklessen door tijdens de huidige coronamaatregelen. Het Brood en banket gaat nu naar de Voedselbank

De gebouwen zijn zo goed als gesloten en medewerkers werken voornamelijk thuis. Omdat de praktijklessen op het mbo van het ministerie wel doorgang mogen vinden, bakken deze studenten in kleine groepjes lekkere producten en leren zo het vak.

Bij het Da Vinci College staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Normaal gesproken worden de gebakken producten van de bakkers in spé verkocht aan medewerkers. Nu is het allemaal anders maar niets van de gebakken producten wordt weggegooid. Er is namelijk een mooie samenwerking met de Voedselbank IJssel en Lek gevonden.

Rob Krijnen, docent bij de bakkersopleiding: “Het is erg fijn dat voor onze studenten de praktijklessen gewoon door mogen gaan, maar helaas houden we daarbij veel producten over. Gelukkig is er nu een mooie samenwerking met de Voedselbank IJssel en Lek tot stand gekomen waarmee we mensen die het nodig hebben echt blij kunnen maken.”

De samenwerking was snel gevonden, de schoonouders van Rob zijn vrijwilligers bij de Voedselbank IJssel en Lek. Op donderdag worden alle producten verzameld en op vrijdag worden ze aan de cliënten van de Voedselbank uitgedeeld. “We zijn erg blij met de producten en vinden het echte verwennerijen. Dank jullie wel.” aldus één van de cliënten. Een vrijwilliger geeft aan: “Cliënten vinden het zo leuk als ze de producten van het Da Vinci College zien liggen op de tafels waar ze iets mogen uitkiezen. Het is echt een smaakvol extraatje”.