Terug naar overzicht

Bianca verruilde de bakkerij voor de zorg

Een jaar geleden verruilde ze de bakkerij voor de schoolbanken en inmiddels heeft Bianca de Heer (45) het eerste jaar van haar zorgopleiding Verzorgende IG op het Roc Da Vinci College afgerond. Ze voelt zich helemaal thuis in de zorg, al is het studeren in dit digitale tijdperk af en toe wel een uitdaging.

Vorig jaar zomervakantie had Bianca de Heer uit Alblasserdam de studieboeken al in huis om zich voor te bereiden op de nieuwe stap in haar leven; het werk-en-leertraject tot verzorgende aan het Da Vinci College in Dordrecht. Dat tegenwoordig – en zeker tijdens de lockdown – op de opleiding veel digitaal gaat, daar had ze iets minder rekening mee gehouden. ,,Dat was wel even wennen. Roosters, lesstof, presentaties, alles gaat tegenwoordig digitaal en dat moest ik allemaal leren. Gelukkig hebben mijn dochters veel uitgelegd.”

“Ik dacht altijd al dat ik het mooi werk zou vinden en dat is dit jaar bevestigd. Natuurlijk is het soms wel schrijnend om te zien wat mensen moeten meemaken. Aan de andere kant vind ik het heel mooi dat ik nog wat kan bijdragen, geluksmomentjes kan creëren voor deze mensen.”

LEES HET HELE ARTIKEL VAN AD DE DORDTENAAR VAN 10 augustus 2021