Twee bronzen medailles voor studenten Da Vinci College bij mbo-vakwedstrijd

Damien van Trooijen (Onderwijsassistent) en Rochella Jansen Freriksen (Verzorgende IG) van het Da Vinci College hebben allebei de derde plaats behaald tijdens de nationale finale van de mbo-vakwedstrijd Skills Heroes in Leeuwarden. De studenten werden daar door familie, docenten en medestudenten aangemoedigd. Ze werkten geconcentreerd aan opdrachten gerelateerd aan hun vakgebied. Van het verbinden van een wond tot aan het maken van een puzzeltocht met kinderen.

Vakwedstrijden binnen het mbo
Zeven Da Vinci-studenten lieten samen met honderden mbo'ers hun beste vakwerk zien tijdens de finale van Skills Heroes. Jaarlijks worden deze mbo-vakwedstrijden voor diverse beroepsopleidingen georganiseerd. Skills Heroes geeft aan aanstormend vaktalent een podium. Tegelijkertijd maken de talentvolle studenten met hun vakmanschap en enthousiasme de kracht van het beroepsonderwijs zichtbaar.

Rochella Jansen Freriksen en Damien van Trooijen 

Vakmanschap
Wekenlang hebben de studenten zich voorbereid op de finale. Zowel op school als in hun vrije tijd. Sietske van Voorthuijsen, projectleider Excellentie Da Vinci College: 'Ik ben heel trots op de deelnemers van het Da Vinci College. Ze hebben drie dagen lang gewerkt op topniveau en een heel mooi resultaat neergezet.' De studenten werden door hun (vak)docenten begeleid. Zij stonden hun studenten bij tijdens de driedaagse finales. 

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.