Ouders

Uw zoon of dochter gaat kiezen voor een vervolgopleiding op het mbo. Dat is soms best lastig. Het Da Vinci College ondersteunt u, als ouder, graag in dit proces. Op deze pagina vindt u interessante informatie en nieuws over het Da Vinci College.

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Hoe vindt uw zoon of dochter de juiste opleiding?
Hier vindt u al onze locaties.

Studiekeuze

Studiekeuze

De overgang van de middelbare school naar het mbo is voor veel leerlingen een grote stap. Samen met uw zoon of dochter een passende studie kiezen is een belangrijk proces en natuurlijk wilt u daar zo goed mogelijk op voorbereid zijn.

Studenteninformatie ABC

Studenteninformatie ABC

Bent u ergens naar op zoek? In onze studenteninfo ABC vindt u de meest gezochte termen in alfabetische volgorde.

Direct aanmelden?

Direct aanmelden?

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College.

» Je kunt je hier aanmelden.

» Heb je je al aangemeld, 
 lees hier wat dan het vervolg is.

» Neem contact op met het informatiecentrum

 

Mbo opleidingen gids

Mbo opleidingen gids

2017-2018

In dit boekje staan alle actuele mbo-opleidingen van het Da Vinci College op een rij. Ook staat er informatie in over de verschillende niveaus van de opleidingen, de toelatingsvoorwaarden en locaties. Nieuw in Gorinchem: Smart Technology bol 4

Download het boekje

Het Windroos project

Het Windroos project

Best een lastige vraag als je 15, 16 jaar oud bent. En toch is dat de leeftijd waarop uw zoon of dochter gaat kiezen voor zijn of haar vervolgopleiding. Om de keuze gemakkelijker te maken ontwikkelde het ROC Da Vinci College samen met enkele middelbare scholen het programma ‘Windroos’: een traject om uw zoon of dochter te laten ontdekken en ervaren welke mbo-opleiding het beste bij hem of haar past.

Loop een dag mee en maak kennis met jouw opleiding

Loop een dag mee en maak kennis met jouw opleiding

Nieuwsgierig naar een opleiding? Laat uw zoon of dochter een dag meelopen.

Internationaal stage lopen?

Internationaal stage lopen?

Da Vinci Worldwide

Is uw zoon of dochter nieuwsgierig en ondernemend van aard? Ontdekt hij of zij graag nieuwe mogelijkheden en wil hij /zij andere culturen en mensen leren kennen? Dan is een stage in het buitenland echt iets voor uw kind.

Doorstromen naar het hbo

Wil uw zoon of dochter na een mbo-4 opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt uw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Bel ons Mail ons