Ouders

Jouw zoon of dochter gaat kiezen voor een vervolgopleiding op het mbo. Dat is soms best lastig. Het Da Vinci College ondersteunt ook jou als ouder graag in dit proces. Op deze pagina vind je interessante informatie en nieuws over het Da Vinci College.

Afstandsleren

Afstandsleren

Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft afstandsleren een vaste plek in ons onderwijs. Dat betekent dat iedereen te maken krijgt met online lessen, studieopdrachten via Microsoft Teams, digitaal lesmateriaal en soms ook digitale toetsen en examens, persoonlijke begeleidingsgesprekken en gastlessen. Docenten en studenten hebben de afgelopen tijd veel ervaring opgedaan met deze vorm van onderwijs. Da Vinci werkt voortdurend aan de verdere optimalisatie van het online onderwijs, zodat we ook op afstand kwalitatief onderwijs bieden. We streven ernaar om wel zoveel mogelijk praktijklessen op school te laten plaatsvinden. Je studieloopbaanbegeleider zal je in het begin van het nieuwe studiejaar informeren over de wijze waarop de lessen plaatsvinden.

Da Vinci open

Da Vinci open

Naast meelopen en proefstuderen hebben we ook andere (online) voorlichtingsactiviteiten. Wil jij weten hoe het bij ons is? Kom sfeer proeven op Da Vinci Open!

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Hoe vindt jouw zoon of dochter de juiste opleiding?
Hier vind je al onze locaties.

Van havo naar mbo of vavo

Van havo naar mbo of vavo

Er zijn veel mogelijkheden voor havisten bij het Da Vinci College. Met én zonder havodiploma.
Je kunt terecht bij een van onze mbo-opleidingen of voor het vavo.

toelating tot een opleiding

toelating tot een opleiding

Heeft jouw zoon of dochter al een opleiding gekozen? Wij adviseren jouw kind graag of deze opleiding echt bij hem of haar past. Er zijn namelijk voorwaarden waaraan je moet voldoen om toegelaten te worden. Deze lees je in ons toelatingsbeleid.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Da Vinci Worldwide

Een onvergetelijke ervaring! Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Advies nodig bij studiekeuze?

Bij studiekeuze- of loopbaanadvies staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar. In dit filmpje zie je hoe dat werkt.

Wil jij in gesprek met een van onze loopbaanadviseurs? Meld je dan hieronder aan.

Praktische informatie voor studenten

Praktische informatie voor studenten

Ben je ergens naar op zoek? In onze studenteninfo ABC vind je de meest gezochte termen in alfabetische volgorde.

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Wilt jouw zoon of dochter na een mbo-4 opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt jouw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier. Hierin staat aan welke eisen je moet voldoen om je diploma te halen. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en het beste uit zichzelf weet te halen. Het project diversiteit en inclusie draagt hieraan bij. Onderdeel is onder meer een studiecoach, bij wie studenten met een niet-westerse achtergrond terecht kunnen die ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage.

Bel ons Mail ons