Ouders

Uw zoon of dochter gaat kiezen voor een vervolgopleiding op het mbo. Dat is soms best lastig. Het Da Vinci College ondersteunt ook u als ouder graag in dit proces. Op deze pagina vindt u interessante informatie en nieuws over het Da Vinci College.

Informatiemiddagen

2019-2020

donderdag 12 maart 2020  
15.00 - 18.00 uur

donderdag 18 juni 2020  
15.00 - 18.00 uur

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Hoe vindt uw zoon of dochter de juiste opleiding?
Hier vindt u al onze locaties.

toelating tot een opleiding

toelating tot een opleiding

Heeft uw zoon of dochter al een opleiding gekozen? Wij adviseren uw kind graag of deze opleiding echt bij hem of haar past. Er zijn namelijk voorwaarden waaraan je moet voldoen om toegelaten te worden. Deze leest u in ons toelatingsbeleid.

Tips voor ouders

Tips voor ouders

De overgang van de middelbare school naar het mbo is voor veel leerlingen een grote stap. Samen met uw zoon of dochter een passende studie kiezen is een belangrijk proces. Wij verzamelden 10 tips voor u als ouder.

Meelopen

Meelopen

Van 15 november tot 3 juni stellen we onze meeloopactiviteiten open voor alle leerlingen. 

Advies nodig bij studiekeuze?

Bij studiekeuze- of loopbaanadvies staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar. In dit filmpje zie je hoe dat werkt.

Praktische informatie voor studenten

Praktische informatie voor studenten

Bent u ergens naar op zoek? In onze studenteninfo ABC vindt u de meest gezochte termen in alfabetische volgorde.

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Wil uw zoon of dochter na een mbo-4 opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt uw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier. Hierin staat aan welke eisen je moet voldoen om je diploma te halen. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en het beste uit zichzelf weet te halen. Het project diversiteit en inclusie draagt hieraan bij. Onderdeel is onder meer een studiecoach, bij wie studenten met een niet-westerse achtergrond terecht kunnen die ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage.

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.