Ouders

Uw zoon of dochter gaat kiezen voor een vervolgopleiding op het mbo. Dat is soms best lastig. Het Da Vinci College ondersteunt ook u als ouder graag in dit proces. Op deze pagina vindt u interessante informatie en nieuws over het Da Vinci College.

toelating tot een opleiding

toelating tot een opleiding

Heeft uw zoon of dochter al een een opleiding gekozen? Wij adviseren uw kind graag of deze opleiding echt bij hem past. Er zijn namelijk voorwaarden waaraan je moet voldoen om toegelaten te worden. Deze leest u in ons toelatingsbeleid.

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Hoe vindt uw zoon of dochter de juiste opleiding?
Hier vindt u al onze locaties.

Tips voor ouders

Tips voor ouders

De overgang van de middelbare school naar het mbo is voor veel leerlingen een grote stap. Samen met uw zoon of dochter een passende studie kiezen is een belangrijk proces. Wij verzamelden 10 tips voor u als ouder.

Mbo opleidingengids

Mbo opleidingengids

In dit boekje staan alle mbo-opleidingen voor 2019 - 2020 van het Da Vinci College op een rij. Ook staat er informatie in over de verschillende niveaus van de opleidingen, de toelatingsvoorwaarden en locaties.

Download het boekje 2019-2020

Studenteninformatie ABC

Studenteninformatie ABC

Bent u ergens naar op zoek? In onze studenteninfo ABC vindt u de meest gezochte termen in alfabetische volgorde.

Windroosprogramma

Windroosprogramma

Om leerlingen te helpen met het vinden van een opleiding die bij hem of haar past, heeft het Da Vinci College het Windroosprogramma ontwikkeld. Het programma helpt de leerlingen zelf te ervaren of de beoogde opleiding bij hen past.

Bekijk hier het filmpje

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Da Vinci Worldwide

Is uw zoon of dochter nieuwsgierig en ondernemend van aard? Doet hij of zij graag opleidings- en werkervaring op en heeft hij of zij interesse in andere culturen? Dan is een stage in het buitenland echt iets voor uw kind!

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Wil uw zoon of dochter na een mbo-4 opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt uw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en het beste uit zichzelf weet te halen. Het project diversiteit en inclusie draagt hieraan bij. Onderdeel is onder meer een studiecoach, bij wie studenten met een niet-westerse achtergrond terecht kunnen die ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage.

Excellentie

Excellentie

Vakmanschap ten top

Op het Da Vinci College stimuleren wij onze studenten het beste uit zichzelf te halen. Wij hebben een excellentiebeleid om studenten hierbij te begeleiden. Excellente studenten zijn studenten die bovengemiddeld presteren of die binnen of naast hun opleiding zelf initiatieven nemen en activiteiten ontwikkelen voor het Da Vinci College. Zij doen onder meer mee aan wedstrijden of zetten zich in als ambassadeur voor het Da Vinci.

Direct aanmelden

Direct aanmelden

» U kunt uw zoon of dochter hier aanmelden.

» Aangemeld! En nu? Lees hier wat u kunt verwachten.

» Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons informatiecentrum.

Bel ons Mail ons
Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.