Ouders

Uw zoon of dochter gaat kiezen voor een vervolgopleiding op het mbo. Dat is soms best lastig. Het Da Vinci College ondersteunt u, als ouder, graag in dit proces. Op deze pagina vindt u interessante informatie en nieuws over het Da Vinci College.

Open dagen 2018-2019

Open dagen 2018-2019

Vrijdag 30 november 2018    
15.00 - 20.00 uur
Vrijdag 1 februari 2019        
15.00 - 20.00 uur
Zaterdag 2 februari 2019    
10.00 - 14.00 uur
Donderdag 14 maart 2019        
15.00 - 18.00 uur
Donderdag 20 juni 2019        
15.00 - 18.00 uur
 

Welkom bij het Da Vinci College

Welkom bij het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een gastvrije en toegankelijke school. We heten toekomstige studenten welkom, respecteren de opleidingskeuze die zij maken en ondersteunen graag bij het maken van die keuze. We volgen daarbij de Wet ‘Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo'.

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Uw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Hoe vindt uw zoon of dochter de juiste opleiding?
Hier vindt u al onze locaties.

Direct aanmelden?

Direct aanmelden?

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College.

» Je kunt je hier aanmelden.

» Heb je je al aangemeld, 
 lees hier wat dan het vervolg is.

» Neem contact op met het informatiecentrum

 

Studiekeuze

Studiekeuze

De overgang van de middelbare school naar het mbo is voor veel leerlingen een grote stap. Samen met uw zoon of dochter een passende studie kiezen is een belangrijk proces en natuurlijk wilt u daar zo goed mogelijk op voorbereid zijn.

Mbo opleidingengids 2018-2019

Mbo opleidingengids 2018-2019

In dit boekje vind je alle mbo-opleidingen 2018 -2019 van het Da Vinci College op een rij. Ook staat er informatie in over de verschillende niveaus van de opleidingen, de toelatingsvoorwaarden en locaties.

Download het boekje 2018-2019

Studenteninformatie ABC

Studenteninformatie ABC

Meest gezochte woorden van A tot Z

Ben je ergens naar op zoek? In ons ABC vind je de meest gezochte termen op alfabetische volgorde.

Het Windroos project

Het Windroos project

Best een lastige vraag als je 15, 16 jaar oud bent. En toch is dat de leeftijd waarop uw zoon of dochter gaat kiezen voor zijn of haar vervolgopleiding. Om de keuze gemakkelijker te maken ontwikkelde het ROC Da Vinci College samen met enkele middelbare scholen het programma ‘Windroos’: een traject om uw zoon of dochter te laten ontdekken en ervaren welke mbo-opleiding het beste bij hem of haar past.

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Da Vinci Worldwide

Is uw zoon of dochter nieuwsgierig en ondernemend van aard? Doet hij of zij graag opleidings- en werkervaring op en heeft hij of zij interesse in andere culturen? Dan is een stage in het buitenland echt iets voor uw kind!

Doorstromen naar het hbo

Wil uw zoon of dochter na een mbo-4 opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt uw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier, waarin de eisen voor het diploma staan. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

We leven in een kleurrijke samenleving. Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en in de jaren op onze school het beste uit zichzelf weet te halen. Om dit te kunnen realiseren moeten we een ieder herkennen, erkennen en waarderen om wie ze zijn. Het project Interculturalisatie draagt bij aan de bewustwording hiervan.

Bel ons Mail ons