Ouders

Jouw kind zit nu op het voortgezet onderwijs en dat diploma komt steeds dichterbij, voordat je het weet heeft jouw zoon of dochter dat papiertje in the pocket. Heeft jouw kind al nagedacht over een vervolgopleiding? Een spannende maar ook leuke zoektocht, want je kunt eindelijk voor iets kiezen waar je écht enthousiast van wordt.

Afstandsleren

Afstandsleren

Corona

Sinds de uitbraak van het corona-virus heeft afstandsleren een vaste plek in ons onderwijs. Dat betekent dat iedereen te maken krijgt met online lessen, studieopdrachten via Microsoft Teams, digitaal lesmateriaal en soms ook digitale toetsen en examens, persoonlijke begeleidingsgesprekken en gastlessen. Docenten en studenten hebben de afgelopen tijd veel ervaring opgedaan met deze vorm van onderwijs. Da Vinci werkt voortdurend aan de verdere optimalisatie van het online onderwijs, zodat we ook op afstand kwalitatief onderwijs bieden. We streven ernaar om wel zoveel mogelijk praktijklessen op school te laten plaatsvinden. Je studieloopbaanbegeleider zal je in het begin van het nieuwe studiejaar informeren over de wijze waarop de lessen plaatsvinden.

Vraag maar Raak

Vraag maar Raak

Opleiding kiezen

Wil jij alles weten over een opleiding van het Da Vinci College? Ga (online) in gesprek met een docent van de opleiding van jouw keuze en Vraag maar Raak. We plannen een individuele afspraak voor je in

Fysieke werkplek voor studenten op schoollocaties

Corona

Tijdens de lockdown is het thuis studeren niet voor iedere student zo maar te doen. De ene student heeft fysiek geen plek thuis, de andere probeert zich te concentreren terwijl er (te) veel huisgenoten rondlopen. Voor deze studenten is er een fysieke werkplek beschikbaar op school. Studenten kunnen hierover contact opnemen met hun studieloopbaanbegeleider.

Jouw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Jouw zoon of dochter naar het Da Vinci College

Opleiding kiezen

Het Da Vinci College is een onderwijsinstelling voor Middelbaar Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie waar studenten kunnen kiezen uit een groot aanbod van opleidingen, cursussen en trainingen op verschillende niveaus. Hoe vindt jouw zoon of dochter de juiste opleiding?
Hier vind je al onze locaties.

Geen diploma? Wat nu?

Geen diploma? Wat nu?

Opleiding kiezen

Niet alleen mét een middelbare school diploma kun je bij Da Vinci College terecht. Ook als je bent gezakt of blijven zitten, zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een mbo-opleiding of je middelbare school afmaken op het vavo van Da Vinci.

toelating tot een opleiding

toelating tot een opleiding

Opleiding kiezen

Heeft jouw zoon of dochter al een opleiding gekozen? Wij adviseren jouw kind graag of deze opleiding echt bij hem of haar past. Er zijn namelijk voorwaarden waaraan je moet voldoen om toegelaten te worden. Deze lees je in ons toelatingsbeleid.

Van havo naar mbo of vavo

Van havo naar mbo of vavo

Opleiding kiezen

Er zijn veel mogelijkheden voor havisten bij het Da Vinci College. Met én zonder havodiploma.
Je kunt terecht bij een van onze mbo-opleidingen of voor het vavo.

Hulp bij studiekeuze

Hulp bij studiekeuze

Opleiding kiezen

Jouw kind zit nu op het voortgezet onderwijs en dat diploma komt steeds dichterbij. Voordat je het weet heeft jouw zoon of dochter dat papiertje in the pocket. Heeft jouw kind al nagedacht over een vervolgopleiding? Een spannende maar ook leuke zoektocht, want je kunt eindelijk voor iets kiezen waar je écht enthousiast van wordt. Wij vertellen graag hoe jij jouw kind helpt bij een studiekeuze.

Wat is de rol van de studieloopbaanbegeleider?

Wat is de rol van de studieloopbaanbegeleider?

Studeren op Da Vinci College

De studieloopbaanbegeleider (SLB) kun je vergelijken met de mentor in het voortgezet onderwijs. Samen bespreken de student en de SLB’er hoe de studie vordert, wat er aan begeleiding nodig is voor jouw zoon of dochter en er wordt gesproken over loopbaanontwikkeling. Hiervoor is een goede relatie nodig en het kennen van de persoonlijke omstandigheden van de student. Een goed, frequent contact is dan ook de basis.

Algemene ontwikkeling

Studeren op Da Vinci College

Naast de ontwikkeling van de student tot vakspecialist, zoals lasser, kok, verpleegkundige en vele andere vakkundigen, wordt ook geïnvesteerd in de persoonlijke en algemene ontwikkeling.

Wat is ‘bindend studieadvies’?

Wat is ‘bindend studieadvies’?

Studeren op Da Vinci College

Studenten op het mbo krijgen het eerste jaar een bindend studieadvies (BSA). Dit is een advies om door te gaan of te stoppen met de opleiding. Bij een 1-jarige-opleiding is dat tussen 4-6 maanden na startdatum van de student. Bij een meerjarige-opleiding is dat tussen 9-12 maanden na startdatum van de student.  

Stage in het buitenland

Stage in het buitenland

Studeren op Da Vinci College

Een onvergetelijke ervaring! Tijdens een stage in het buitenland verbreed je je opleidings- en werkervaring, maak je kennis met een andere cultuur en leer je een vreemde taal. Je ontdekt je eigen grenzen en leert op eigen benen staan. Ook vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Extra begeleiding

Studeren op Da Vinci College

Naast de begeleiding van de studieloopbaanbegeleider (SLB’er) zijn er aanvullende vormen van begeleiding voor studenten. Denk hierbij aan gesprekken met de zorg coördinator of loopbaanadviseur, ondersteuning bij rekenen en taal en aangepaste examens. Het inzetten van extra begeleiding gaat in overleg met de SLB’er. Hij of zij zorgt dat de juiste extra ondersteuning wordt ingezet.

Praktische informatie voor studenten

Praktische informatie voor studenten

Studeren op Da Vinci College

Ben je ergens naar op zoek? In onze studenteninfo ABC vind je de meest gezochte termen in alfabetische volgorde.

Doorstromen naar het hbo

Doorstromen naar het hbo

Studeren op Da Vinci College

Wil jouw zoon of dochter na een mbo-4 opleiding verder studeren aan het hbo? Ongeveer 50% van de studenten die een mbo-4 diploma halen, stroomt direct of op een later moment door naar het hbo. De studieloopbaanbegeleider of loopbaanadviseur helpt jouw zoon of dochter graag met de keuze voor een vervolgstudie.

De kwalificatiestructuur in het mbo

De kwalificatiestructuur in het mbo

Over Da Vinci College

De basis van iedere mbo-opleiding is het kwalificatiedossier. Hierin staat aan welke eisen je moet voldoen om je diploma te halen. Alle kwalificatiedossiers en de bijbehorende afspraken hierover vormen samen de kwalificatiestructuur. Sinds dit schooljaar werken alle scholen met een nieuwe, herziene kwalificatiestructuur.

Wat is stage/ (bpv) beroepspraktijkvorming?

Wat is stage/ (bpv) beroepspraktijkvorming?

Studeren op Da Vinci College

Stage, ook wel beroepspraktijkvorming (afkorting is bpv) genoemd, is een verplicht onderdeel van iedere opleiding in het middelbaar beroepsonderwijs. Een vak leer je namelijk niet op school, maar juist in de praktijk.

Respect voor iedereen

Respect voor iedereen

Over Da Vinci College

Het Da Vinci College vindt het belangrijk dat iedere student, ongeacht achtergrond, zich thuis voelt op het Da Vinci College en het beste uit zichzelf weet te halen. Het project diversiteit en inclusie draagt hieraan bij. Onderdeel is onder meer een studiecoach, bij wie studenten met een niet-westerse achtergrond terecht kunnen die ergens tegenaan lopen of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het zoeken van een stage.

FF appen?

FF appen?

Heb jij een algemene vraag over de begeleiding van studenten en ons onderwijs? Dan kun je ons bellen of mailen, maar ook een appje sturen. Wel zo makkelijk en snel!

App ons!

Heb je een specifieke vraag over de voortgang of begeleiding van jouw zoon of dochter? Maak dan samen met jouw zoon of dochter een afspraak met zijn of haar studieloopbaanbegeleider.

Bel ons Mail ons