Taal op de werkvloer

In een snel veranderende wereld is het vanzelfsprekend dat werknemers zich blijven ontwikkelen en daar actief in worden ondersteund door de werkgever. Een organisatie in ontwikkeling vraagt om wendbare medewerkers. Met de maatwerktrajecten ‘Taal op de werkvloer’ investeer je in taal, rekenen en/of digitale vaardigheden op de werkvloer.

Taal op de werkvloer

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer maar ook voor de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en gaan werkstress en ziekteverzuim omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen ze zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Benieuwd wat Taal op de werkvloer voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem contact op met Gerard Collée (accountmanager Da Vinci College) via gcollee@davinci.nl of 06-41 87 85 22.

VOORBEELDEN UIT DE PRAKTIJK

Maatwerk opleidingen voor medewerkers Aafje
Aafje Hulpthuis en het Da Vinci College hebben een jarenlange samenwerking op het gebied van trainingen en opleidingen op maat voor medewerkers. Begonnen met de vraag voor een training voor de laag taalvaardige medewerkers en inmiddels uitgegroeid tot diverse trainingen en opleidingen op mbo niveau 1 en 2.

Maatwerk opleidingen voor medewerkers HAK
Het Da Vinci College geeft flexmedewerkers van Randstad bij HAK een maatwerk opleiding ‘taal op de werkvloer’. Door de opleiding leren de flexmedewerkers steeds beter de Nederlandse taal beheersen. Dat is belangrijk voor de veiligheid op de werkvloer. Daarnaast helpen de taallessen ook als ze door willen richting een andere baan op de arbeidsmarkt.