Volg een cursus en bereid je voor op het inburgeringsexamen

Inburgeringscursus

Wil je een inburgeringscursus volgen? Het Da Vinci College Educatie biedt scholing die je voorbereidt op het inburgeringsexamen. Je leert de Nederlandse taal en je leert over wonen en werken in Nederland. Zo kun jij straks ook meedoen aan de Nederlandse samenleving!

Het Da Vinci College heeft het certificaat Keurmerk Inburgeren en is aangesloten bij Blik op Werk.

Voor wie?

Ben je gezinsmigrant die buiten de Europese Unie geboren is en in Nederland woont? Dan kun je één van deze routes bij Da Vinci College volgen.

Ben je asielstatushouder of na-reiziger? Dan bepaalt de gemeente bij welke school je de inburgeringsroute kunt volgen. Op de website van DUO lees je meer over de nieuwe wet en de verschillende inburgeringsroutes.

Intake

Na jouw eigen aanmelding of aanmelding via de gemeente nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Wij vragen je dan om een begintoets te maken om jouw niveau te bepalen. Je krijgt tijdens het intakegesprek van ons een advies in de vorm van een trajectplan. Hierin staat wat je gaat leren, hoe je dat doet en hoe lang we verwachten dat je hierover doet. Je krijgt ook meer informatie over de inhoud van jouw inburgeringscursus en wat je kan verwachten van een trajectbegeleider.

Examen

De cursus Inburgering bereidt je voor op de verplichte onderdelen van het inburgeringsexamen, zoals lezen, luisteren, schrijven, spreken en kennis van de Nederlandse maatschappij.

MEER INFORMATIE

KOSTEN KOSTEN

Ben je gezinsmigrant, dan zijn de kosten ook 39,- per dagdeel. De kosten voor de totale cursus zijn afhankelijk van de snelheid waarin je de cursus kunt afronden. Je betaalt de kosten voor de opleiding en het examen zelf. Je kunt hiervoor geld lenen van DUO. Kijk hier voor meer informatie.

Ben je asielstatushouder of na-reiziger, dan worden de kosten door de gemeente betaald. De gemeente bepaalt ook op welke school je het inburgeringsonderwijs volgt.

DUUR VAN DE CURSUS DUUR VAN DE CURSUS

Je gaat gemiddeld drie dagdelen per week naar school. De cursus duurt maximaal 3 jaar. Tijdens de intake wordt een inschatting gemaakt hoe lang de cursus voor jou duurt.

STARTDATUM STARTDATUM

Je kunt het hele jaar starten met een Inburgeringscursus. Voorwaarde is dat er voldoende deelnemers zijn.

VRAGEN? VRAGEN?

Je kunt mailen naar educatieinfo@davinci.nl. Binnen vier werkdagen krijg je antwoord op jouw vraag.

Dordrecht (088 – 657 21 50)
Gorinchem (088 – 657 29 12)
Wijk en Aalburg (06 -133 00 067)

 

Kom in actie!

Doe mee & meld je aan

Vraag over educatie

    Het Da Vinci College gaat zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om. Hoe we dat precies doen, lees je in onze privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.