Terug naar overzicht Systems and Devices

Allround medewerker IT systems and devices

De opleiding Allround medewerker IT systems and devices is een breed georiënteerde opleiding. Je bent de hele dag bezig met ICT vraagstukken. Je hebt veel te maken met gebruikers en je zorgt voor het afhandelen van gebruikersproblemen. 
Ook zal je hardware en devices gaan installeren en configureren. Los je graag ICT problemen op en help je mensen daar graag bij? Vind je het een uitdaging om op ICT gebied te experimenteren en op de hoogte te zijn van alle nieuwe vindingen? Dan is de opleiding Allround medewerker IT systems and devices echt iets voor jou.
Wil je meer weten, kijk naar het filmpje over het beroep.

play button
Leerweg: bol
Niveau: 3
Duur: 2 jaar
Crebonummer: 25605
Startmoment(en): september (individuele uitzonderingen zijn mogelijk)
Het beroep

Als allround medewerker IT systems and devices leg je goed werkende netwerken aan en zorg je voor passende oplossingen bij storingen. Service verlenen en samenwerken heeft een hoge prioriteit. Jij bent de rots in de branding voor de mensen die jouw hulp nodig hebben om hun probleem op te lossen. Internet of Things (IoT) en nieuwe technologieën komen ook terug in de opleiding en geven je een goede voorbereiding op de toekomst.

Toelatingseisen

 • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde- of theoretische leerweg
 • diploma mbo niveau 2
 • overgangsbewijs van 3 naar 4 havo
 • diploma havo

Lees meer over ons toelatingsbeleid

Over de opleiding

Bij de opleiding Allround medewerker IT systems and devices zorgen wij ervoor dat jouw talent tot bloei komt. Samen met de werkgevers in de regio, onze docenten en jouw inzet. Dat doen we in kleinschalige lesgebouwen, vertrouwd en persoonlijk. Bij het Da Vinci College heb je een leuke en leerzame tijd en je versterkt jezelf in de baan die bij je past. De opleiding duurt twee jaar. Je bent vijf dagen in de week op school. Vanaf dag 1 krijg je veel praktijklessen en je zit vaak achter de computer. Je leert werken met mini computers en toepassingen vanuit de elektrotechniek. Je leert tevens werken met computers, netwerken en hard- en software. Je leert hoe je gebruikers kunt helpen met het oplossen van hun problemen. Dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Het bouwen van websites is een onderdeel van de opleiding Allround medewerker IT systems and devices.

Systeem eisen laptops t.b.v. Opleidingen 2021 ‐ 2022

Stage
Tijdens de bol-opleiding doe je praktijkervaring op in een bedrijf. Dit is altijd een erkend leerbedrijf. Door werken in de praktijk krijg je een beter beeld van het beroep. Je praktijkopleider die bij het bedrijf werkt, begeleidt je op het werk. Hij heeft contact met je bpv-begeleider op school, die je ook bezoekt tijdens je stage. Je studieloopbaanbegeleider begeleidt je op school en helpt je om keuzes binnen je studieloopbaan te maken. Op school word je goed voorbereid voordat je op stage gaat en word je ook geholpen bij het vinden van een stageplaats. Samen met je begeleiders werk je aan je vakmanschap, aan een succesvolle stage en het behalen van je diploma. Je stage duurt 10 weken per jaar.
Keuzedelen

Elke opleiding heeft keuzedelen. Dit is een onderdeel van je opleiding. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen zodat je na je opleiding nog interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuzes gericht op ondernemerschap. Je kunt ook gaan voor keuzedelen waarmee je beter kunt doorstromen naar een hoger mbo-niveau of naar het hbo. De keuzedelen geven jou een meerwaarde. Je studieloopbaanbegeleider ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Vakken

In de praktijklessen van de opleiding Allround medewerker IT systems and devices leer je de vereiste kennis, vaardigheden en werkhouding voor het vak. Naast de praktijklessen leer je omgaan met Office pakketten, Word, Excel, Powerpoint en volg je projecten over ICT, zoals basiskennis website bouwen, netwerken aanleggen, hard- en software kennis en kennis van tablets en telefonie. De algemene vakken zijn: Engels, Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.

Vervolg

Je kunt doorstromen naar een niveau 4 opleiding ICT Academie

Voor het volgen van een opleiding maak je de volgende kosten:

 1. Het cursusgeld
  Bekijk de hoogte van het cursusgeld
 2. De opleidingskosten
  Bekijk de kosten voor boeken en ander lesmateriaal
Studie in cijfers

Studiegids

Galerij

Allround medewerker IT systems and devices Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices
Allround medewerker IT systems and devices

Waarom het Da Vinci College?

Enthousiast? Meld je aan.

Goed om te horen dat je wilt gaan studeren bij het Da Vinci College. Je kunt je direct aanmelden met je DigiD account.

 • Je inloggegevens van DigiD.
 • De gegevens van je ouder/verzorger als je nog geen 18 jaar bent.
 • De gegevens van je leerbedrijf als je je aan wilt melden voor een bbl-opleiding.
 • De gegevens van je vooropleiding als je niet recent een opleiding hebt gevolgd.

Studieadvies? Neem dan contact op met informatie opleidingen 0900 - 789 0 789 (bereikbaar van ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur).

Meld je nu aan