Terug naar overzicht

Dordrecht Duurzaamheidsfabriek

De Duurzaamheidsfabriek is het eerste gebouw in Europa dat samen met het bedrijfsleven duurzaamheidsonderwijs op een uiterst vernieuwende manier inricht. Met financiering van de drie partners bedrijfsleven, onderwijs en overheid en met ondersteuning van Europa en de provincie Zuid Holland is de fabriek gerealiseerd. De Duurzaamheidsfabriek sluit aan op het profiel van de regionale economie en de arbeidsmarkt, de maritieme maaksector en de duurzame energietransitie. Deze inspirerende leer- en werkomgeving leidt tot interessante kruisbestuivingen tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en onderwijs. Het gebouw is een ontwerp van architect Thomas Rau.

Adres
Leerparkpromenade 50

3312 KW Dordrecht

Plan je route Bekijk je route via het OV

bel: 088 657 23 72
Over locatie

De Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark in Dordrecht is een krachtenbundeling tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Een bijzonder gebouw in Europa dat samen met het bedrijfsleven duurzaamheidsonderwijs op een vernieuwende manier inricht. Bedrijven als Siemens, Krohne, Priva, HVC, Verkerk Groep, Sublean, Valk Welding, VIV en IWZH participeren in de fabriek. Zij geven onderwijs in de praktijk aan een nieuwe generatie technici.

Het profiel van de Duurzaamheidsfabriek is gericht op duurzame technologie met als focus de Maritieme Technologie en Energietransitie. In de Duurzaamheidsfabriek krijgt een leven lang leren inhoud: van onderwijs in de jonge jaren tot bij-, na- en omscholing gedurende de gehele loopbaan. Het machinepark van de bedrijven en het Da Vinci College geeft de mogelijkheid om op een hoog niveau producten te kunnen produceren.

Meer informatie vind je op Duurzaamheidsfabriek.nl
 

Opleidingen

Op deze locatie kan je 1 opleidingen volgen op de volgende gebieden:

Engineering & Mechatronica
Location image 1 Location image 2
Location image 3
Location image 4 Location image 5