Informatie over studeren op het Da Vinci College

Welkom op het Da Vinci College! Na de zomervakantie begin jij met je studie bij ons op school. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het begin van je studiejaar. Op de pagina vind je handige en belangrijke informatie. Zodat je goed voorbereid aan je nieuwe studie kan gaan beginnen.

Informatiebijeenkomst voor de zomervakantie
Voor de zomervakantie organiseren veel opleidingen een informatiebijeenkomst voor jou en je ouders. In deze bijeenkomst wordt, door docenten, informatie gegeven over je opleiding en het Da Vinci College. De uitnodiging hiervoor ontvang je via mail of per post.

Informatiebrief nieuw studiejaar
Begin juli ontvang je per mail of post een informatiebrief. In deze brief staat informatie over de start van het nieuwe studiejaar.

Als je deze mail of brief niet hebt ontvangen, stuur een e-mail naar studentenadministratie@davinci.nl. Vermeld je naam en studentnummer in je e-mail.

Kennismakingsbijeenkomst na de zomervakantie
Het nieuwe studiejaar begint met een ‘introductieweek’. In die week maak je kennis met je klas, docenten, opleiding en de school. De informatie hierover staat in de informatiebrief die je begin juli ontvangt.

Onderwijsovereenkomst
Je kan starten met het volgen van lessen als wij in het bezit zijn van een getekende onderwijsovereenkomst. Met deze overeenkomst leggen we de rechten en plichten van jou en het Da Vinci College vast. Zorg er dus voor dat je de onderwijsovereenkomst ondertekent en terugstuurt vóór 29 augustus 2021.

Studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen
Als je studiefinanciering of een studentreisproduct wilt aanvragen, moet je dat doen bij www.duo.nl.

Schoolkosten
Als je start met je mbo-opleiding krijg je ook te maken met kosten. Niet alleen schoolkosten, zoals het aanschaffen van schoolboeken, maar ook wettelijke kosten, zoals lesgeld. Ook heb je een laptop en oordopjes nodig en zijn er kosten die met bepaalde beroepen en opleidingen te maken hebben. Hierover word je door de docenten van je nieuwe opleiding geïnformeerd. Veel van deze kosten moet je betalen voordat je in september met de opleiding start. In sommige gevallen is het voor ouders niet haalbaar om deze kosten te betalen. Bij het Da Vinci College hebben we een financiële coach die hierin kan begeleiden.

Meer informatie: www.davinci.nl/mbo/kosten-

Studiemateriaal
Je bent vrij om boeken en ander studiemateriaal te kopen bij leveranciers van je eigen keuze. Boekhandel Dekkers heeft de meeste materialen beschikbaar en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks boeken, licenties en niveautesten te bestellen. Licenties en niveautesten kunnen alleen via deze webshop worden besteld.

Bestellen gaat op de volgende wijze:

  1. Ga naar https://schoolboek.nl
  2. Kies Da Vinci College
  3. Vul de naam van de opleiding in (dit staat in je onderwijsovereenkomst)
  4. Kies het juiste leerjaar en BOL of BBL

BOL is alle dagen naar school en stagelopen.
BBL is werken bij een erkend leerbedrijf en 1 dag naar school.

Vragen? Mail naar klantenservice@schoolboek.nl.

Rooster
Aan het begin van het studiejaar wordt jouw rooster op de EduArte studentenportaal geplaatst.

Mobiel
Je kan in de app store de EduArte app downloaden. Log in met je Da Vinci emailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Die heb je per mail ontvangen. 

Laptop
Het is ook mogelijk om het rooster te bekijken via de browser: https://davinci-student.educus.nl/agenda. Log in met je Da Vinci emailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Die heb je per mail ontvangen. Na het inloggen kom je in het EduArte studentenportaal direct bij de agenda. In de agenda wordt het lesrooster weergegeven.

Schoolmail
Het Da Vinci College stuurt gedurende de hele opleiding alle belangrijke informatie voor je studie naar je Da Vinci e-mailadres. Ga naar www.mydavinci.nl en log in met je Da Vinci e-mailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Die heb je per mail ontvangen. Na het inloggen kun je je wachtwoord wijzigen. Ga vervolgens naar de button ‘Outlook’. Dit is je Da Vinci mailomgeving.

Da Vinci nieuws
Volg het Da Vinci College op Instagram: @davincicollege. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en geven we je tips voor het nieuwe studiejaar.

Switchen van opleiding
Twijfel je over de opleiding die je hebt gekozen? Je kan met ons in gesprek over het maken van jouw studiekeuze. Voor en na de zomervakantie bieden we jou de mogelijkheid rond te kijken bij de opleidingen die je interessant vindt. Voor 1 oktober maak je dan jouw studiekeuze. Meer informatie? Kijk op de pagina www.davinci.nl/meldjenuaanenbeslislater.