Informatie over studeren op het Da Vinci College

Welkom op het Da Vinci College! Na de zomervakantie begin jij met of vervolg jij je studie bij ons op school. We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over het begin van je studiejaar. Op de pagina vind je handige en belangrijke informatie. Zodat je goed voorbereid aan je (nieuwe) studie kan gaan beginnen.

Begin van het studiejaar


Informatiebijeenkomst voor de zomervakantie
Voor de zomervakantie organiseren veel opleidingen een informatiebijeenkomst voor jou en je ouders. In deze bijeenkomst wordt, door docenten, informatie gegeven over je opleiding en het Da Vinci College. De uitnodiging hiervoor ontvang je via mail of per post.

Informatiebrief nieuw studiejaar
Begin juli ontvang je per mail of post een informatiebrief. In deze brief staat informatie over de start van het nieuwe studiejaar.

Als je deze mail of brief niet hebt ontvangen, stuur een e-mail naar studentenadministratie@davinci.nl. Vermeld je naam en studentnummer in je e-mail.

Kennismakingsbijeenkomst na de zomervakantie
Het nieuwe studiejaar begint met een ‘introductieweek’. In die week maak je kennis met je klas, docenten, opleiding en de school. De informatie hierover staat in de informatiebrief die je begin juli ontvangt.

Onderwijsovereenkomst
Je kan starten met het volgen van lessen als wij in het bezit zijn van een getekende onderwijsovereenkomst. Met deze overeenkomst leggen we de rechten en plichten van jou en het Da Vinci College vast. Zorg ervoor dat je de onderwijsovereenkomst ondertekent en zo snel mogelijk terugstuurt, uiterlijk 30 augustus 2021 naar studentenadministratie@davinci.nl. 

Mix van fysiek & online onderwijs
Opleidingen zullen zoeken naar een ideale mix tussen onderwijsvormen, die jou als student helpt bij je ontwikkeling. Daar werken we stapsgewijs naartoe. De invulling van fysiek & online onderwijs verschilt per opleiding. Onderwijs op locatie is de basis, aangevuld met online onderwijs. Daarover word je uiteraard geïnformeerd door jouw studieloopbaanbegeleider (mentor). Zo kan het dus zijn dat je drie dagen per week fysiek onderwijs krijgt en dat je twee dagen een online invulling geeft aan je studieweek. Nogmaals, dat is afhankelijk van welke opleiding je volgt. Het belangrijkste is dat we hebben geleerd wat er online allemaal mogelijk is, wat werkt en hoe vruchtbaar dat kan zijn voor studenten. Die pluspunten behouden we en gaan we verder uitwerken en verbeteren, zodat we online onderwijs ondersteunend kunnen laten zijn aan het fysieke onderwijs.

Begeleiding 
Iedere student heeft een studieloopbaanbegeleider (SLB’er), ander woord voor mentor. Jouw SLB’er is jouw eerste aanspreekpunt. Naast de begeleiding van de SLB’er zijn er aanvullende vormen van begeleiding voor studenten. Denk hierbij aan gesprekken met de zorg coördinator of loopbaanadviseur, ondersteuning bij rekenen en taal en aangepaste examens. Het inzetten van extra begeleiding gaat in overleg met de SLB’er. Hij of zij zorgt dat de juiste extra ondersteuning wordt ingezet. 

Studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen
Als je studiefinanciering of een studentreisproduct wilt aanvragen, moet je dat doen bij www.duo.nl.

Schoolkosten
Als je start met je mbo-opleiding krijg je ook te maken met kosten. Niet alleen schoolkosten, zoals het aanschaffen van schoolboeken, maar ook wettelijke kosten, zoals lesgeld. Ook heb je een laptop en oordopjes nodig en zijn er kosten die met bepaalde beroepen en opleidingen te maken hebben. Hierover word je door de docenten van je nieuwe opleiding geïnformeerd. 

Studiegeld 
Voor het studiejaar 2021 – 2022 geldt dat het studiegeld gehalveerd is vanwege de coronamaatregelen. Meer weten? Lees hierover op de website van de DUO / rijksoverheid.

Studiemateriaal
Je bent vrij om boeken en ander studiemateriaal te kopen bij leveranciers van je eigen keuze. Boekhandel Dekkers heeft de meeste materialen beschikbaar en biedt de mogelijkheid om rechtstreeks boeken, licenties en niveautesten te bestellen. Licenties en niveautesten kunnen alleen via deze webshop worden besteld.

Bestellen gaat op de volgende wijze:

  1. Ga naar https://schoolboek.nl
  2. Kies Da Vinci College
  3. Vul de naam van de opleiding in (dit staat in je onderwijsovereenkomst)
  4. Kies het juiste leerjaar en BOL of BBL

BOL is alle dagen naar school en stagelopen.
BBL is werken bij een erkend leerbedrijf en 1 dag naar school.

Vragen? Mail naar klantenservice@schoolboek.nl.

Rooster
Aan het begin van het studiejaar wordt jouw rooster op de EduArte studentenportaal geplaatst. Je kan in de app store de EduArte app downloaden. Log in met je Da Vinci emailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Die ontvang je per mail ontvangen. Het is ook mogelijk om het rooster te bekijken via de browser: https://davinci-student.educus.nl/agenda. Log in met je Da Vinci emailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Na het inloggen kom je in het EduArte studentenportaal direct bij de agenda. In de agenda wordt het lesrooster weergegeven.

Schoolmail
Het Da Vinci College stuurt gedurende de hele opleiding alle belangrijke informatie voor je studie naar je Da Vinci e-mailadres. Ga naar www.mydavinci.nl en log in met je Da Vinci e-mailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Die ontvang je per mail. Na het inloggen kun je je wachtwoord wijzigen. Ga vervolgens naar de button ‘Outlook’. Dit is je Da Vinci mailomgeving.

Informatie over aanmelden voor een opleiding en na de zomervakantie starten

Wat moet ik doen als het digitaal aanmelden voor een opleiding niet lukt?

Als het aanmelden niet lukt, neem dan contact op met de studentenadministratie: studentenadministratie@davinci.nl of bel naar 088 - 657 40 30.

Vanwege de zomervakantie is de studentenadministratie van maandag 19 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 gesloten. In de weken van 19 tot 23 juli en 16 tot 20 augustus zijn we via de mail te bereiken. Vanwege drukte kan het wat langer duren voordat je mail beantwoord wordt.

Kan ik iemand spreken voor opleidingsadvies?
Wil je uitzoeken welke opleiding of welk beroep geschikt voor je is? Weet je nog niet goed welke opleiding je wil gaan doen? Dan kun je advies krijgen van de loopbaanadviseurs. Neem contact op via 0900 – 789 0 789 of opleidingeninfo@davinci.nl. Van maandag 26 juli tot en met zondag 15 augustus zijn we afwezig.

Aangemeld voor een opleiding, maar je weet niet of je na de zomervakantie kan starten


Ik heb geen uitnodiging voor een intakegesprek ontvangen
Er komen heel veel aanmeldingen binnen. Het kan daarom zijn dat het verwerken van jouw aanmelding iets langer duurt. We doen er alles aan om je zo snel mogelijk uit te nodigen voor een intakegesprek. Neem contact op met de studentenadministratie via 088-657 40 30 of studentenadministratie@davinci.nl.

Vanwege de zomervakantie is de studentenadministratie van maandag 19 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 gesloten. In de weken van 19 tot 23 juli en 16 tot 20 augustus zijn we via de mail te bereiken. Vanwege drukte kan het wat langer duren voordat je mail beantwoord wordt.

Ik heb na mijn intakegesprek niks van het Da Vinci College gehoord
Neem contact op met de studentenadministratie via 088-657 40 30 of studentenadministratie@davinci.nl.

Vanwege de zomervakantie is de studentenadministratie van maandag 19 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 gesloten. In de weken van 19 tot 23 juli en 16 tot 20 augustus zijn we via de mail te bereiken. Vanwege drukte kan het wat langer duren voordat je mail beantwoord wordt.

Ik heb mijn voortgezet onderwijs diploma niet gehaald. Kan ik me aanmelden voor het vavo?
Heb je je diploma aan het voortgezet onderwijs niet gehaald? Of heb je nog enkele vakken nodig voor het diploma? Dan is het vavo een optie. Je kunt je aanmelden via www.davinci.nl/Vavo. Nadat je je hebt aangemeld nemen wij contact op voor een intake gesprek.
Let op: aanmelden via de website is geen plaatsing. 

Heb je nog vragen? Deze kan je stellen per mail: fmaas@davinci.nl of bellen met 088 – 657 46 78.

Kan ik mij voor het vavo aanmelden tijdens de zomervakantie?
Ja dat kan. Na aanmelding via de website www.davinci.nl/Vavo nemen wij uiterlijk 30 augustus contact met je op voor een intake. Wil je eerder een intake gesprek? Meld je dan ruim voor de zomervakantie aan (16 juli).

De lessen starten 13 september.

Hoe kom ik erachter of ik echt in de opleiding van mijn keuze ben geplaatst?
De naam van de opleiding vind je terug op de onderwijsovereenkomst die je na het intakegesprek hebt gekregen en ondertekend. Heb je vragen hierover, stuur een e-mail naar studentenadministratie@davinci.nl. Vermeld je naam en studentnummer in je mail.

Vanwege de zomervakantie is de studentenadministratie van maandag 19 juli tot en met zondag 22 augustus 2021 gesloten. In de weken van 19 tot 23 juli en 16 tot 20 augustus zijn we via de mail te bereiken. Vanwege drukte kan het wat langer duren voordat je mail beantwoord wordt.

Overige info


Rookvrij
Al onze locaties zijn rookvrij, want wist je dat de meeste rokers ooit met roken zijn begonnen op het schoolplein? Het ROC Da Vinci College wil deze trend doorbreken en creëert op school een rookvrije leeromgeving.

Op vakantie
Ga je op vakantie? Voorkom vervelende verrassingen en check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie. Houd rekening met eventuele quarantaineregels die gelden bij terugkomst en of die aansluiten bij je rooster.

Da Vinci nieuws
Volg het Da Vinci College op Instagram: @davincicollege. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws en geven we je tips voor het nieuwe studiejaar.

Coronamaatregelen
In de gebouwen houden we ons aan de maatregelen om je handen te wassen en te hoesten in je elleboog. En uiteraard blijf je thuis bij klachten en laat jij je testen. Zoals het er nu uitziet (juni 2021) dragen we tegen die tijd geen mondkapjes en is 1 ½ meter afstand houden niet meer nodig.