Hulp bij studiekeuze

Jouw kind zit nu op het voortgezet onderwijs en dat diploma voelt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet heeft jouw zoon of dochter dat papiertje in the pocket. Heeft jouw kind al nagedacht over een vervolgopleiding? Een spannende maar ook leuke zoektocht, want je kunt eindelijk voor iets kiezen waar je écht enthousiast van wordt. Wij vertellen graag hoe jij jouw kind helpt bij een studiekeuze.

play button

Webinar: Hoe help jij je kind met een studiekeuze?

Loopbaanadviseur Henriette vertelt hoe jongeren kiezen. Wie hebben er bijvoorbeeld een grote invloed op jouw zoon/dochter? Ze geeft handige en praktische tips hoe je als ouder kunt helpen bij een studiekeuze.


 

Hoe werkt het mbo?

De overgang van het voortgezet onderwijs naar het mbo is best wel een stap. Zowel voor jouw zoon/dochter als voor jouzelf. Wat gaat er allemaal veranderen? En hoe zit het mbo eigenlijk in elkaar? Loopbaanadviseur Sabine en student Elvira geven antwoorden op die vragen.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

80% van de ouders heeft invloed op de (vervolg)opleidingskeuzes van hun kind. Wat kunnen ouders doen (en laten) om hun kind te helpen bij de studiekeuze? Jannes en Flip hebben na de middelbare school gekozen voor een vervolgopleiding op het mbo. Hoe verliep het keuzeproces en welke rol heeft hun vader Marc daarin gespeeld?

'Deze opleiding past helemaal bij mij'

 

‘Ik wist al heel jong dat ik iets met kinderen wil doen’

 

Windroos: Studiekeuzeprogramma van vo en mbo samen

Da Vinci open

Da Vinci open

Opleiding kiezen

Naast meelopen en proefstuderen hebben we ook andere (online) voorlichtingsactiviteiten. Wil jij weten hoe het bij ons is? Kom sfeer proeven op Da Vinci Open!

Bel ons Mail ons