Entree opleidingen

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je geen middelbareschooldiploma? Check dan de mogelijkheden bij het startcollege van het Da Vinci College. Je start met een mbo-opleiding op niveau 1 en wordt opgeleid voor een assisterend beroep. Of je nu graag aan onderdelen sleutelt in de techniek, mensen helpt in de zorg, met je handen werkt in de bouw of liever klanten helpt in een winkel? Er zit altijd wel iets bij wat je leuk vindt. Samen met jouw inzet en onze begeleiding heb je na 1 jaar een mooi mbo-diploma op zak hebt. Dan kun je gaan werken of verder leren. Wat je ook kiest de toekomst ligt aan je voeten. Dus pak die kans!

Ga voor onze Entree opleidingen naar www.davinci.nl/mbo en zet de niveaufilter op niveau 1.


 

Wil je werken in de groene detailhandel? Wil je werken met planten? Of ben je liever met voedsel bezig? Voor deze Entree opleidingen heeft het Da Vinci College een samenwerking met het Wellantcollege in Dordrecht.

Zo ziet de Entree opleiding er uit

Het is een BOL-opleiding waarbij je 3 dagen naar school gaat en 2 dagen op stage. Op school krijg je een brede basis, want na Entree kun je nog verschillende kanten op. Je krijgt binnen 4 maanden een bindend studieadvies. Dat wijst je verder naar je mogelijkheden voor de toekomst.

Niet zomaar een opleiding

Je krijgt ook lessen die we op een bedrijf organiseren. Zo leer je verschillende beroepen kennen. En kunnen we je helpen om werk te vinden, ook na de opleiding. Een baangarantie kunnen we je niet geven. Tijdens je opleiding kun je soms extra certificaten halen voor veiligheid, het werken met machines, hygiëne, enz. Vraag naar de mogelijkheden op de locatie.

Wat leer je

Je krijgt een brede basis, want misschien wil je wel door naar een hoger niveau. Nederlands en rekenen zijn belangrijke vakken. Je leert ook over veilig en praktisch werken en hoe je het beste uit jezelf haalt in je werk. Je kiest binnen de Entree opleiding voor één van de volgende profielen:

 • groene detailhandel
 • horeca of voedingsindustrie
 • plant, groen en leefomgeving
 • logistiek

In de gekozen richting ga je ook stage lopen.

Aan het werk

Met een Entree opleiding van Wellantcollege kun je onder andere bij de volgende bedrijven werken:

 • supermarkt
 • bloemenwinkel
 • tuincentrum
 • hovenier
 • voedingsindustrie
 • kwekerij
 • keuken
 • dierentuin/park

Je opleiding is breed. Daarom kun je ook in een heel ander beroep werk vinden, of je leert door. Veel mogelijkheden dus! Met een Entree opleiding ben je voorbereid om als assistent ergens te gaan werken zonder verder te studeren.

Doorleren

Als tijdens de Entree opleiding blijkt dat je goed kunt leren, dan leer je verder, bijvoorbeeld op een opleiding op niveau 2. De Entree opleiding richt zich vooral op handel, planten en voeding. Daarin kun je bij Wellantcollege verder studeren in opleidingen voor kweker, handel in groene producten, voeding klaarmaken en voor bijvoorbeeld hovenier. Maar je kunt ook bij het Da Vinci College voor een niveau 2 opleiding kiezen. 

Aanmelden

Heb je interesse? Kijk dan voor meer informatie en het aanmelden op www.wellant.nl.