Hey, mijn naam is Wilco Hansen (21 jaar) en ik studeer Software Developer (niveau 4) en ben derdejaarsstudent.

Studeren in de stad geeft je veel mogelijkheden om na school leuke dingen te kunnen doen, maar wanneer je niet bekend bent met de stad weet je vaak niet wat voor opties je hebt om te gaan doen voor jezelf of met je vrienden. Daarom ga ik voor jullie wat opties op een rijtje zetten wat er allemaal te doen is rondom het Da Vinci college in Gorinchem.

Lekker actief in Gorinchem

In Gorinchem is er veel te beleven. Eén van de dingen die je kan doen is naar Buiten de Waterpoort gaan. Hier kan je gaan wandelen, sportief bezig zijn op het grasveld, aan het strand zitten of een frietje eten bij de snackbar en er is ook een sportschool. Je kunt hier komen via de binnenstad. Er is ook een pont die vaart vanaf Gorinchem naar Sleeuwijk, Woudrichem en Werkendam.

Binnenstad

In de binnenstad heerst het meeste leven. Hier bevinden de meeste winkels en terrassen en vind je het echte stadsleven. Ook kan je gaan stappen in Gorinchem, bijvoorbeeld bij de Flashback, Japie en Heat. Je kan ook gaan poolen bij de Munt.
Dit kan alleen als de corona maatregelen weer versoepeld zijn.

Verder heb je ook goede wandelroutes en veel voetbalvelden verspreid door Gorinchem.

Pauze

In de pauze heb je de mogelijkheid om naar de Lidl te gaan die op loopafstand is van de school. De Lidl is te vinden in de Haarwijk.

Wilco Hansen
Opleiding: Software Developer