Zomerondernemer

Graag informeer ik u nogmaals over een nieuw project voor studenten van de opleidingen VMBO tot WO. Een project wat gedurende de zomervakantie jongeren de gelegenheid geeft kennis te maken met het ondernemerschap door te ‘doen’.

DROMEN LATEN UITKOMEN DOOR TE ‘DOEN’  -  GEEN VAKANTIEBAAN MAAR EEN EIGEN BEDRIJF STARTEN

Het project ZomerOndernemer gaat binnenkort, in de zomervakantie in de regio Drechtsteden van start. Jongeren tussen de 15 en 22 jaar kunnen zich inschrijven voor een uniek project binnen de Drechtsteden. Jongeren vanuit de studierichtingen VMBO tot WO kunnen zich kosteloos inschrijven.

De deelnemers aan ZomerOndernemer krijgen in de eerste week van de zomervakantie trainingen en workshops om zo kennis en ervaring op te doen die hen helpen met het ondernemerschap. Zij maken kennis met het ondernemerschap, belastingen, financiën, klanten werven en netwerken en krijgen een intensieve coaching en begeleiding. Het project kent een Kick-off, terugkommiddagen bij ondernemers uit de regio en een Kick-out, waarop zij hun bedrijf, product kunnen presenteren aan ondernemers uit de regio, familie en vrienden.

Het project Zomerondernemer is reeds enige jaren landelijk succesvol in Flevoland, Midden-Holland en Zwolle. Het project vindt dit jaar in acht regio’s plaats, waaronder de Drechtsteden. Het project wordt regionaal gedragen door een initiatiefcomité bestaande uit Peter Vrancken – Da Vinci College, André Boer – Krohne/bestuur WD, Marco de Lange - gemeente Dordrecht/ Arbeidsmarktbeleid, Gerrit Alblas – Fermlogic en Martin Boevée,  coördinator – oud-bestuurder gemeente Sliedrecht.  RABO Drechtsteden/Merwestroom, Teun Muller, voorzitter Werkgevers Drechtsteden en de regio Drechtsteden ondersteunen het project ZomerOndernemer Drechtsteden.

Voor de hele regio, Hardinxveld-Giessendam en de Alblasserwaard zijn een dertigtal plaatsen beschikbaar. De intake, selectie zal plaatsvinden op basis van motivatie, idee en het invullen van een mini ondernemingsplan. Kijk voor meer informatie op www.zomerondernemer.nl

Namens ZomerOndernemer Drechtsteden,

Martin Boevée, coördinator

Tel: 0646413832

E-mail: mcboevee@ kpnmail.nl

Bel ons Mail ons