Zomaar een dag van zorgcoördinator Lize Venema

Zomaar een dag van zorgcoördinator Lize Venema

Naast de geplande mini-ZATs’ (Zorgadvies Teams), waarin zorgdeelnemers besproken worden, komt er dagelijks vaak iets op je pad, waar je direct iets mee moet!

Morgen uit huis gezet
Op een middag wordt om 13.00 uur een student door de trajectbegeleider aan m’n bureau geschoven met de korte mededeling: “de student wordt morgen om 10.00 uur uit z’n huis gezet als er geen 700 Euro is overgemaakt!!! Kan jij er iets mee???”

Studiefonds
Gelukkig hebben we een studiefonds waar studenten, met een goede onderbouwing van de aanvraag en na het tekenen van een schuldbekentenis voor terugbetaling, gebruik van mogen maken. Eigenlijk is dit iets voor onze specialist financiën, maar die staat voor de klas en mijn leidinggevende zit in vergadering.

Verblijfsvergunning
Eerst heb ik de geplande afspraken met andere deelnemers verzet. Vervolgens heb ik de problematiek in kaart gebracht: gelukkig blijkt dat deze student z’n zaken goed in orde heeft. Het probleem zit ‘m in de verblijfsvergunning voor bepaalde tijd - deze loopt af. Een nieuwe procedure moet opgestart worden. De studiefinanciering stopt met als gevolg: huurachterstand! Ondertussen is de verblijfsvergunning omgezet in een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd, maar de woningbouwcorporatie rammelt aan zijn deur in de persoon van het incassobureau.

Terugwerkende kracht
De student is zelf naar Steunpunt Duo geweest: alles is dus eigenlijk in orde. Hij krijgt op 3 februari weer studiefinanciering, met terugwerkende kracht, maar moet 10 dagen overbruggen.

Duo en incassobureau wijken niet van de procedures af!

Het is al 16.00 uur. Wat nu?
Na de schuldbekentenis op papier gezet te hebben, ga ik op zoek naar een handtekening voor de spoedoverboeking. Mijn leidinggevende heeft even tijd, maar verder is de hele financiële administratie op cursus.

Wat nu?? De tijd dringt, want ondertussen is het al 16.00 uur!

De benodigde handtekeningen
Ik voel mij dan altijd weer bevoorrecht, omdat ik een groot netwerk heb, zodat ik via Jan Kroep mijn casus kan voorleggen aan Vincent Severins, die gelijk tot actie overgaat: de benodigde handtekeningen worden gezet; de overboeking wordt gedaan; de student krijgt daarvan een bewijs mee.

Geen VSV’er

Hij gaat heel opgelucht naar huis.

Gelukkig: hij wordt alsnog geen VSV-er!

Bel ons Mail ons