Terug naar het overzicht

Gezondheidszorg & welzijn • Training

Training BIG Herregistratie Verpleegkundige

Ben jij opgeleid als verpleegkundige, maar is je BIG-registratie verlopen en voldoe je niet meer aan de werkervaringseis? Misschien heb je een tijdje buiten de zorg gewerkt, mantelzorg verleend of thuis het huishouden gerund en begint het nu weer een beetje te kriebelen. In dat geval kun je je laten herregistreren op basis van de scholingseis. Dat betekent dat je een landelijk examen doet. In onze vaardigheidslessen die per les los afgenomen kunnen worden kan jij je klaar stomen voor het examen.

Informatie

Duur en lestijden Duur en lestijden

Duur: Een aantal dagdelen

Startdatum: TBC

Examen: https://www.herregistratiewetbig.nl/examenlocaties-en-examendata

Voor wie Voor wie

Deze training is bedoeld voor jou wanneer jouw BIG-registratie Verpleegkundige is verlopen en je niet voldoet aan de ‘werkervaringseis’. Voor die eis wordt een urennorm gehanteerd. Je moet in een periode van 5 jaar minimaal 2080 uur als verpleegkundige gewerkt hebben. Haal je die norm niet, dan kun je je herregistreren wanneer je slaagt voor het landelijke examen BIG herregistratie Verpleegkundige. Daar bereidt deze training je deels op voor.

Deze training biedt geen voorbereiding op het theorie examen.

Vooropleiding Vooropleiding

Toelating bijscholing BIG Herregistratie
Deze training is bedoeld voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkundige niveau 4 of 5, A-, B-, Z-verpleegkundige, MBO-V of HBO-V

Certificering Certificering

Na het volgen van de les(sen) ontvang je een bewijs van deelname.

Deze training bereidt jou deels voor op het verplichte landelijke examen voor de periodieke registratie BIG Verpleegkundige. Na het behalen van het examen ontvang je een periodiek Registratie Certificaat (PRC) waarmee je je kunt herregistreren in het BIG-register.

Het ROC Da Vinci College staat los van Het Consortium beroepsonderwijs. En is alleen verantwoordelijk voor deze training, niet voor de organistie en overige aspecten van het examen.

Examendata via Het Consortium beroepsonderwijs 2022 bekijk deze hier.

Informatie over het landelijk examen is terug te vinden op de website: https://www.herregistratiewetbig.nl/

Specifiek voor de voorbereiding is de studiewijzer een handig hulpmiddel. Ook kan een voorbeeldexamen uitgevoerd/ingekeken worden. Klik op de volgende link om rechtstreeks naar de pagina ‘Hoe kan ik me voorbereiden op het examen’ te gaan. https://www.herregistratiewetbig.nl/hoe-kan-ik-me-voorbereiden

Let op: Da Vinci College verzorgt geen scholing ter voorbereiding op het theorie examen.

Huiswerkbelasting Huiswerkbelasting

Er is een flinke tijdsinvestering nodig in de vorm van zelfstudie ter voorbereiding op het theorie examen. Per deelnemer verschilt de studiebelasting.

Let op: Da Vinci College verzorgt geen scholing ter voorbereiding op het theorie examen.

Investering Investering

Prijs: € 1000,- vrij van B.T.W.

Handige tips voor theorie:

Let op: in dit bedrag zijn de kosten van het landelijk examen niet inbegrepen.

Facturatie en betaling vóór aanvang.

Informatie Informatie

Tijdens deze training wordt er gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten op het gebied van onderwijs voor zorgberoepen. Wij maken gebruik van praktijksituaties om casusonderwijs in te zetten. Daar nemen we ook de Canmedsrollen in mee. De training bevat niet het theoretische gedeelte. Wel de verpleegtechnische vaardigheden en het gesprek over klinisch redeneren.