Terug naar het overzicht

Fotografie • Cursus

Gratis cursus portretfotografie

Wil je leren om goede portretten te maken met je digitale camera? Volg dan nu deze gratis cursus die uit drie lessen bestaat.
In deze lessen leer je om een goed portret met bestaand licht te maken.

In de eerste les leer je hoe je je camera het beste kunt gebruiken. Je gaat bewust ISO, diafragma en sluitertijden instellen om grip te krijgen op je resultaat. De automatische stand gaat uit. Daarom moet je een digitale spiegelreflexcamera hebben die je volledig met de hand kunt instellen. Ook heb je een statief nodig.

De tweede les is een workshop. Dan ga je het geleerde in praktijk brengen door portretten te maken. De derde les bespreken we de gemaakte foto's en leer je van de resultaten.

Informatie

Duur en lestijden Duur en lestijden

Duur: De cursus bestaat uit 3 lessen

Dagdeel: 2x theorie en 1 workshop

Lestijden Dordrecht: Woensdag 21 september van 19.00 t/m 22.00 uur, vrijdag 23 september van 13.30 t/m 16.30 uur en woensdag 28 september van 19.00 t/m 22.00 uur.

Lestijden Gorinchem: Donderdag 22 september van 19.00 t/m 22.00 uur, vrijdag 30 september van 13.30 t/m 16.30 uur en donderdag 6 oktober van 19.00 t/m 22.00 uur.

 

Voor wie Voor wie

Fotografeer je al en wil jij je niveau verbeteren? Heb je interesse in beeld en technisch inzicht? Dan is deze cursus iets voor jou.

Vervolgopleiding Vervolgopleiding

Na afloop van deze cursus kun je de vakopleiding fotografie volgen.

Investering Investering

Deze cursus is gratis. Je bent tot niets verplicht.

Programma Programma

Les 1 – introductie fotografie: uitleg hoe werkt je camera, ISO, sluitertijden, diafragma, RAW of Jpeg, compositie, licht.

Les 2 – workshop portretfotografie.

Les 3 – bespreking portretfoto’s, praktische tips en tricks

Reviews Reviews

Reacties van oud cursisten:

Danielle Kila: “Haal het beste uit jezelf en je camera en werk met een fantastische leraar toe naar een professioneel level!”

Bert Besems: “Deze opleiding, die op deskundige wijze gegeven werd, heeft mijn kennis en inzicht in de wereld van de fotografie in korte tijd enorm vergroot.”

Ron de Groot: “Voor mensen die het vak echt willen beheersen. Voor de echte vakfotograaf.”

Hilde Gijsberts: “Praktijkgerichte theorie, afwisselende workshops èn het delen van elkaars ervaringen maken de vakopleiding fotografie een inspirerende opleiding.”

Wim Zandee: “Rob van der Pas is een bevlogen docent fotografie. Hij weet in korte tijd aan studenten met verschillende niveaus de geheimen van fotografie uit te leggen, zodat iedereen handvatten heeft om betere foto’s te maken. De cursus vakopleiding fotografie was erg leerzaam en leuk om te doen. Voor wie verder wil dan de standaard foto is dit een echte aanrader. Van Studio en strobist tot actie met beweging, landschap en nachtfotografie, foto’s waar emotie uitspreekt, de juiste compositie, werken met Lightroom etc. Rob leert het je allemaal”

Jaco: “Ik heb met veel plezier de cursus vakfotografie gevolgd bij het DVC (Da Vinci College). De gratis instapcursus portretfotografie was al zeer waardevol. Ik heb veel geleerd van de cursus en heb daarna ook nog de vervolgcursus gedaan. De cursus gaf de nodige theorie, maar de cursusleider Rob van der Pas leerde je ook kritisch te kijken naar de gemaakte foto’s. Een aanrader dus!!!”

Caroline Vrijenhoek: “Binnen drie dagdelen ingewijd in de materie ‘portretfotografie bij daglicht’.
Introductie, praktijk en nabespreking. Prima verzorgd. Goede begeleiding met veel ruimte voor eigen inbreng! Inspirerende cursus. Ik heb veel geleerd, was zeer de moeite waard en smaakt naar meer…
Alle credits voor Rob!”

Desiree Bezemer: “Tijdens de pandemie de vakopleiding fotografie bij Rob van der Pas gevolgd. Wilde erg graag mijn camera begrijpen en hoe de beste foto’s te maken (naast dat je een oog ervoor moet hebben). Ik heb heel veel van Rob geleerd wat ik nu in de praktijk kan brengen. Allerlei aspecten in de fotografie behandeld dmv workshops. Deze vond ik dan ook het leukst omdat je dan het geleerde in praktijk brengt.
Al met al is deze opleiding een aanrader als je fotografie en je camera beter wil leren kennen.”

Tony Taylor: “Da Vinci made going back to school fun!
What an enjoyable and instructive course, vakfotograaf, with Rob van der Pas and Da Vinci. Recommended for anyone who wants to improve and better their skills in photography.”

Evert Jaquet: “Ik heb enige tijd geleden de vakopleiding fotografie gevolgd. Ik vond het een leerzame opleiding, zowel voor beginnende als voor meer ervaren fotografen. Docent Rob gaf duidelijke theorielessen en goede begeleiding bij de praktijklessen. De opdrachten waren een uitdagende en leerzame aanvulling. Ook de feedback op gemaakte foto’s was constructief en nuttig. Al met al heb ik de opleiding met veel plezier gevolgd.”

Stijn Hendrikx: “Vakdiploma fotografie. Wat een fijne opleiding is dit geweest. Echt een mooie aanvulling op de ervaring die ik van mezelf al had. Maar nu de diepte in, en Rob helpt daar super mee. Hij is erg duidelijk en maakt af en toe een leuk grapje waardoor ik me concentratie er goed bij kon houden. Leuke uitstapjes gehad met Rob en de mede studenten. Mooie foto’s maken en les erop gezamenlijk feedback geven aan elkaar. Wat leerzaam was deze opleiding en heb ook gezien hoe we als hobby fotograaf next level fotograaf werden. Klasse!
5 sterren voor deze opleiding!”

Meld je aan

Wil je leren om goede portretten te maken met je digitale camera? Volg dan nu deze gratis cursus die uit drie lessen bestaat. In deze lessen leer je om een goed portret met bestaand licht te maken.

Dordrecht start 21 september
Gorinchem start 22 september