Terug naar het overzicht

Fotografie • Cursus

Introductiecursus Fotografie

Heb jij een goede camera? En wil je hier meer uit halen? Leer in de Introductiecursus Fotografie je camera optimaal te gebruiken en (nog) betere foto’s te maken.

Stap af van automatische instellingen en leer kijken naar lichtinval en hoe je de juiste instellingen op je camera kunt vinden. In deze korte introductiecursus krijg je meer inzicht in fotografie, meer grip op je camera en een beter foto resultaat. De cursus bestaat uit vier avonden of middagen theorie-onderwijs en één workshop. Deze vinden klassikaal en op locatie plaats.

Je krijgt theorielessen en gaat het geleerde direct toepassen in de praktijk. Een ervaren docent leert je de fijne kneepjes van het fotografie vak en samen met je mede-cursisten reflecteer je op elkaars werk.

Informatie

Programma Programma

In deze Introductiecursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Sluitertijd – diafragma – asa
  • Beweging voorkomen – belichten
  • Beeldformaten – beeldbewerken
  • Kleur- licht- objectieven- cropfactor
  • Workshop scherpte – diepte

Ben je na de introductie zo enthousiast dat je door wilt met fotografie? Dan kun je gemakkelijk instromen in onze opleiding Vakdiploma Fotografie. Hier komen alle aspecten van de fotografie voorbij en werk je aan een compleet portfolio.

Nog niet overtuigd?
Probeer dan eerst onze gratis cursus Portretfotografie.

Duur en lestijden Duur en lestijden

Je kunt kiezen uit een avondgroep op woensdag of de middaggroep op vrijdag.
De cursus bestaat uit 4 lessen en 1 workshopdag, die ingepland wordt op een zaterdag of een zondag.

Lestijden avondgroep van 19.00 tot 22.00 uur
Lestijden middaggroep van 13.30 tot 16.30 uur

De lessen vinden plaats in Dordrecht op het Leerpark.

Voor wie Voor wie

De Introductiecursus Fotografie is zeer geschikt voor als je verder wilt komen met je fotografie. De lessen geven je een goede basis. Wil je daarna verder met fotograferen, dan kun je instromen in de Vakopleiding Fotografie. 90% van de deelnemers van de introductiecursus is zo enthousiast, dat zij direct doorgaan in onze Vakopleiding. Dit kun je zonder meerkosten probleemloos doen.

Vooropleiding Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist, wel heb je een spiegelreflex of een systeemcamera nodig. In ieder geval moet de camera beschikken over een handmatige instelling (M- stand).

Investering Investering

Het cursusgeld bedraagt 225,-
Lesboek 25,-

Er wordt geen BTW berekend.

Reviews Reviews

Reacties van oud cursisten:

Marijke Aarts: “De cursus vakdiploma fotografie heb ik met veel plezier gevolgd bij de enthousiaste docent Rob vd Pas.
De opdrachten waren heel afwisselend zodat er veel facetten van het fotograferen aan de orde kwamen. Ook de feedback op de gemaakte foto’s vond ik erg leerzaam.
Kortom: de cursus is een aanrader voor wie af wil van de automatische stand op zijn/haar camera!”

Tony Taylor: “Da Vinci made going back to school fun!
What an enjoyable and instructive course, vakfotograaf, with Rob van der Pas and Da Vinci. Recommended for anyone who wants to improve and better their skills in photography.”

Karin Vershock: “De lessen vakfotograaf van Rob zijn goed qua opzet en leerzaam qua inhoud. Alles wordt uitvoerig besproken en je leert ook goed kijken naar foto’s. In discussie met elkaar geeft Rob feedback over foto’s.”

Anja Hagen: “Uitdagende, veelzijdige en leerzame cursus met aansprekende thema’s. Ondanks de corona-maatregelen heeft Rob van der Pas er een aantrekkelijke reeks practische en theoretische lessen van gemaakt. Veel plezier en voldoening beleefd aan het volgen van de opleiding op fijne locaties. Mooi om af te kunnen sluiten met een diploma indien gewenst. Aanrader!”

Hjarald Agnes: “Cursus Vakfotografie is aanrader voor iedereen die hobby fotografie wil ontstijgen!
Na notabene onder andere in fotografie afgestudeerd te zijn op de Willem de Kooning Academie en al jaren beroepsmatig met fotografie bezig te zijn geweest was de technische kant van fotografie mij nooit bijgebracht en alles wat ik wist had ik mezelf dus door ‘Trail & error’ op gevoel aangeleerd. Alleen wist ik eigenlijk nooit waarom, dus koos ervoor om nu een meer technische cursus Vakfotografie bij DaVinci in Dordrecht te volgen bij Rob van der Pas.
Ik heb daar erg van genoten om met een leuke klas mensen en een geduldige uitleg van de immer vriendelijke Rob de ontbrekende puzzelstukjes bij te leren. Ik heb er erg veel aan gehad en heb nog steeds leuke contacten met mijn mede klasgenoten.
Voetnoot: Zo jammer dat een paar azijnpissers hier negatieve ervaringen hebben gedeeld over andere DaVinci opleidingen (waarover ik geen oordeel kan vellen), maar specifiek de cursus vakfotografie van Rob van der Pas kan ik met vijf sterren aanbevelen!”

Petra Peursem: “Maatjes worden met mijn camera. Dat was het anwoord wat ik gaf over wat ik wilde leren tijdens deze opleiding. En die maatjes zijn we geworden door de super leuke en enthousiaste lessen en workshops van Rob vd Pas. Instellingen, avond fotografie, studio fotografie, bewerking, zomaar een aantal dingen van een breed aanbod tijdens de lessen.
Niet alleen maatjes met de camera, maar ook met de rest van de groep geworden en een mooi diploma op zak.”