Terug naar het overzicht

Fotografie • Cursus

Introductie Vakopleiding fotografie

Heb jij een goede camera? En wil je hier meer uit halen? Leer dan in de cursus Introductie fotografie hoe je meer uit je camera haalt en hoe je (nog) betere foto’s maakt.

Je leert de juiste instellingen te kiezen voor een goede foto en stapt af van de automatische instellingen. Je leert kijken naar lichtinval. En zo leer je om meer grip te krijgen op de foto’s die je maakt en verbeter jij je foto’s in korte tijd.

Je leert door middel van:

  • de theorie,
  • het direct toepassen in de praktijk,
  • je docent,
  • je mede-cursisten.

De cursus bestaat uit vier avonden/middagen theorie-onderwijs en één workshop. Deze vinden klassikaal en op locatie plaats.

Informatie

Duur en lestijden Duur en lestijden

Start woensdagavond 12 oktober in Gorinchem
Start donderdagavond 13 oktober in Dordrecht
Start vrijdagmiddag 14 oktober in Dordrecht

Duur: De introductiecursus fotografie bestaat uit 4 lessen en 1 workshop op zaterdag

Dagdeel: Woensdagavond, donderdagavond of vrijdagmiddag

Lestijden: De lessen zijn van 19.00 uur tot 22.00 uur of vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur

Voor wie Voor wie

De cursus fotografie vakopleiding introductie​ is vooral bedoeld voor mensen die eerst eens willen proeven hoe een goede foto-opleiding eruit ziet. De ervaring leert dat 90% van de deelnemers van deze introductiecursus zich inschrijven voor de volledige vakopleiding. Dit kun je zonder meerkosten probleemloos doen.

Vooropleiding Vooropleiding

Er is geen vooropleiding vereist, wel heb je een spiegelreflex of een systeemcamera nodig. In ieder geval moet de camera beschikken over een handmatige instelling (M- stand).

Investering Investering

Het cursusgeld bedraagt 225 plus 25 voor het lesboek.

Programma Programma

Tijdens de hele cursus vakdiploma fotografie werk je aan je portfolio, waarin allerlei aspecten van de fotografie aan de orde komen. Onder andere:

  • Introductie
  • Studiofotografie
  • Reportagefotografie
  • Fotobewerking
  • Speciale technieken.

Als je wilt, kun je instromen in de vakopleiding fotografie (totaalprijs 1095 plus 70 boeken en 179 examengeld), hier gaat het al eerder betaalde bedrag voor de introductiecursus vanaf. Als je de vakopleiding fotografie hebt gevolgd, dan heb je je portfolio begeleid kunnen opbouwen en kun je examen doen voor het diploma fotografie van het examenbureau TCI.

Vakopleiding fotografie

Reviews Reviews

Reacties van oud cursisten:

Marijke Aarts: “De cursus vakdiploma fotografie heb ik met veel plezier gevolgd bij de enthousiaste docent Rob vd Pas.
De opdrachten waren heel afwisselend zodat er veel facetten van het fotograferen aan de orde kwamen. Ook de feedback op de gemaakte foto’s vond ik erg leerzaam.
Kortom: de cursus is een aanrader voor wie af wil van de automatische stand op zijn/haar camera!”

Tony Taylor: “Da Vinci made going back to school fun!
What an enjoyable and instructive course, vakfotograaf, with Rob van der Pas and Da Vinci. Recommended for anyone who wants to improve and better their skills in photography.”

Karin Vershock: “De lessen vakfotograaf van Rob zijn goed qua opzet en leerzaam qua inhoud. Alles wordt uitvoerig besproken en je leert ook goed kijken naar foto’s. In discussie met elkaar geeft Rob feedback over foto’s.”

Anja Hagen: “Uitdagende, veelzijdige en leerzame cursus met aansprekende thema’s. Ondanks de corona-maatregelen heeft Rob van der Pas er een aantrekkelijke reeks practische en theoretische lessen van gemaakt. Veel plezier en voldoening beleefd aan het volgen van de opleiding op fijne locaties. Mooi om af te kunnen sluiten met een diploma indien gewenst. Aanrader!”

Hjarald Agnes: “Cursus Vakfotografie is aanrader voor iedereen die hobby fotografie wil ontstijgen!
Na notabene onder andere in fotografie afgestudeerd te zijn op de Willem de Kooning Academie en al jaren beroepsmatig met fotografie bezig te zijn geweest was de technische kant van fotografie mij nooit bijgebracht en alles wat ik wist had ik mezelf dus door ‘Trail & error’ op gevoel aangeleerd. Alleen wist ik eigenlijk nooit waarom, dus koos ervoor om nu een meer technische cursus Vakfotografie bij DaVinci in Dordrecht te volgen bij Rob van der Pas.
Ik heb daar erg van genoten om met een leuke klas mensen en een geduldige uitleg van de immer vriendelijke Rob de ontbrekende puzzelstukjes bij te leren. Ik heb er erg veel aan gehad en heb nog steeds leuke contacten met mijn mede klasgenoten.
Voetnoot: Zo jammer dat een paar azijnpissers hier negatieve ervaringen hebben gedeeld over andere DaVinci opleidingen (waarover ik geen oordeel kan vellen), maar specifiek de cursus vakfotografie van Rob van der Pas kan ik met vijf sterren aanbevelen!”

Petra Peursem: “Maatjes worden met mijn camera. Dat was het anwoord wat ik gaf over wat ik wilde leren tijdens deze opleiding. En die maatjes zijn we geworden door de super leuke en enthousiaste lessen en workshops van Rob vd Pas. Instellingen, avond fotografie, studio fotografie, bewerking, zomaar een aantal dingen van een breed aanbod tijdens de lessen.
Niet alleen maatjes met de camera, maar ook met de rest van de groep geworden en een mooi diploma op zak.”

Meld je aan

De cursus bestaat uit vier avonden theorie-onderwijs en één workshop. Deze vinden klassikaal en op locatie plaats.

Start Gorinchem 12 oktober
start Dordrecht 13 oktober
Start Dordrecht 14 oktober