Werkbezoek Hastings

Van donderdag 29 januari t/m zaterdag 31 januari jl. hebben wethouder Bert van de Burgt, Andre Boer van KROHNE Altometer, Rein Meester en Marloes de Vries een werkbezoek gebracht aan de Engelse gemeente Hastings.

Daar hebben zij samenwerkingsafspraken gemaakt met de gemeente Hastings, het East Sussex College (het lokale mbo) en met Kurt J. Lesker Company, één van de mondiale marktleiders op het gebied van vacuümtechnologie.

 Aanleiding voor het bezoek was de vraag vanuit Hastings om in gesprek te gaan over de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt bekeken vanuit onze gemeente, het Leerpark, het Da Vinci College en het bedrijfsleven. Onze delegatie kreeg ruimschoots de gelegenheid om onze visie en ervaringen te delen met behulp van presentaties tijdens het congres Education, Innovation and Labour Markets in the Sussex Exchange st Leonards on Sea.

De aanwezigen waren zeer geïnteresseerd in onze Da Vinci onderwijsvisie en in het bijzonder het centraal plaatsen van de beroepscontext en echte beroepspraktijk in de uitvoering van ons onderwijs. Hierbij lag de focus op het onderwijs in de Duurzaamheidsfabriek.

Er was veel waardering voor onze samenwerking en eensgezindheid tussen gemeente, bedrijfsleven en onderwijs om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in onze regio te verbeteren.

Het bezoek biedt allerlei kansen voor onze studenten! Op het gebied van technologie bijvoorbeeld zijn er veel samenwerkingsmogelijkheden die variëren van door Lesker en Krohne verzorgde lessen/trainingen tot uitwisselingsprogramma’s en het verkrijgen van een heus ‘apprenticeship’ door studenten. 

Bel ons Mail ons