Welkom op het Da Vinci College

Kom erbij!

Welkom op het Da Vinci College! Ben jij al klaar voor je studie? We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over het begin van het studiejaar. Op deze pagina vind je handige informatie zodat je na de zomer goed voorbereid aan je opleiding kunt beginnen.

Begin van het studiejaar

Informatiebrief nieuw studiejaar Informatiebrief nieuw studiejaar

In de maand juli ontvang je per mail of post een brief met informatie over de start van jouw opleiding in het nieuwe studiejaar. Heb je deze brief medio augustus nog niet ontvangen? Check dan voor de zekerheid eerst je spam inbox. Niks gevonden? Stuur een mail met je naam + studentnummer naar studentenadministratie@davinci.nl.

Introductiedagen Introductiedagen

Het nieuwe studiejaar begint met introductiedagen in de week van 29 augustus t/m 2 september. In deze week maak je onder andere kennis met je klas, docenten en de school. De invulling van de introductiedagen verschilt per opleiding. In de informatiebrief die we je hebben gestuurd staat wanneer en waar jij verwacht wordt. Deelname aan de introductieactiviteiten is overigens verplicht, dus zorg dat je (op tijd) aanwezig bent.

Onderwijsovereenkomst Onderwijsovereenkomst

Je kunt alleen starten met het volgen van lessen als de onderwijsovereenkomst getekend is en bij ons aanwezig. Stuur je getekende onderwijsovereenkomst zo snel mogelijk terug naar ons en doe dit voor 22 augustus 2022. Je mag de overeenkomst mailen naar studentenadministratie@davinci.nl.

Ook praktijkovereenkomsten voor bbl-studenten moeten uiterlijk 22 augustus 2022 aangeleverd zijn op bovenstaand mailadres.

Begeleiding Begeleiding

Iedere student heeft een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Jouw SLB’er is jouw eerste aanspreekpunt. Naast de begeleiding van de SLB’er zijn er aanvullende vormen van begeleiding voor studenten. Denk hierbij aan gesprekken met de zorgcoördinator of loopbaanadviseur, ondersteuning bij rekenen en taal en aangepaste examens. Het inzetten van extra begeleiding gaat in overleg met de SLB’er. Hij of zij zorgt dat de juiste extra ondersteuning wordt ingezet.

Kosten Kosten

Als je start met je mbo-opleiding krijg je ook te maken met kosten. Niet alleen schoolkosten, zoals het aanschaffen van schoolboeken, maar ook wettelijke kosten, zoals lesgeld. Ook heb je een laptop en oordopjes nodig en zijn er kosten die met bepaalde beroepen en opleidingen te maken hebben.

Studiegeld 
De kosten voor het studiejaar 2022 – 2023 kun je hier terugvinden.

Studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen
Als je studiefinanciering of een studentreisproduct wilt aanvragen, moet je dat doen bij www.duo.nl.

Laptopspecificaties
Klik hier voor laptopspecificaties.

Boeken en ander studiemateriaal Boeken en ander studiemateriaal

Om de opleiding te kunnen volgen heb je boeken en digitale leermiddelen nodig. Deze digitale leermiddelen noemen we ‘licenties’. Via www.schoolboek.nl kun je de boeken, de licenties en de niveautesten voor jouw opleiding bestellen. Licenties en niveautesten kunnen alleen via deze webshop worden besteld. De licenties voor Nederlands, Engels en Rekenen zijn geldig voor één leerjaar.

Snel en eenvoudig leermiddelen bestellen doe je zo:

  1. Ga naar schoolboek.nl.
  2. Kies Da Vinci College.
  3. Vul het crebonummer of naam van de opleiding in.
    Deze gegevens en je studentnummer staan op de onderwijsovereenkomst die je hebt getekend.
  4. Kies het juiste leerjaar en BOL of BBL.

BOL is alle dagen naar school en stagelopen.
BBL is werken bij een erkend leerbedrijf en 1 of 2 dag(en) naar school.

Voor vragen over het bestellen van de boeken of licenties kun je mailen naar: klantenservice@schoolboek.nl

Rooster Rooster

Aan het begin van het studiejaar plaatsen we jouw rooster in het studentenportaal Osiris-Student. Log in met je Da Vinci emailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Je ontvangt je wachtwoord per mail van helpdesk@kienict.nl 

Da Vinci email Da Vinci email

Het Da Vinci College stuurt gedurende de hele opleiding alle belangrijke informatie voor je studie naar je Da Vinci e-mailadres. Ga naar www.mydavinci.nl en log in met je Da Vinci e-mailadres: studentnummer@mydavinci.nl en je wachtwoord. Die ontvang je per mail. Na het inloggen kun je je wachtwoord wijzigen. Ga vervolgens naar de button ‘Outlook’. Dit is je Da Vinci mailomgeving.

Voor nieuwe studenten is de schoolmail pas bruikbaar na 1 augustus, als je daadwerkelijk bij Da Vinci College gestart bent.

  • Tip: laat je Da Vinci mail doorsturen naar je privémail. Bekijk hier de instructievideo.

TIPS VOOR NIEUWE STUDENTEN

Beginnen aan een opleiding kan best spannend en hectisch zijn. Nieuwe gebouwen, docenten, klasgenoten en lessen… Er komt veel op je af. Goed voorbereid zijn is daarom extra belangrijk. Om je op weg te helpen hebben wij 5 tips voor je verzameld.

LEES DE TIPS

Blijf op de hoogte

Volg ons op Instagram via @davincicollege voor verhalen van medestudenten, nieuwtjes én handige tips!