Wat is Bedrijfskunde?

Bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezighoudt met de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Het maakt gebruik van inzichten uit andere disciplines zoals bedrijfseconomie, economie, psychologie en sociologie. Bovendien is het sterk op de praktijk gericht; veel inzichten worden ontleend aan de praktijk en aangewend om de strategie en organisatie van bedrijven en andere organisaties aan te passen.

Bedrijfskunde houdt zich vooral bezig met inkoop, verkoop en marketing, kwaliteitszorg, ondernemingsfinanciering, management van bedrijfsprocessen, personeelszaken en bedrijfsstrategie. Ook juridische, psychologische en technische processen in bedrijven komen aan bod.

Mbo bedrijfskunde op het Da Vinci College

Met mbo Bedrijfskunde kies je voor een breed programma. In het eerste jaar maak je kennis met alle processen die je in een bedrijf tegenkomt zoals marketing, logistiek, administratie en accountmanagement. Aan het einde van het eerste jaar kies je je definitieve specialisatie. In het tweede en het derde jaar ga je je specialiseren in het profiel van jouw keuze. Omdat je in het eerste jaar kennis maakt met alle specialisaties van Bedrijfskunde kan je iets kiezen dat echt bij jou past. Voor het schooljaar 2018/2019 wordt mbo Bedrijfskunde op het Da Vinci aangeboden in de BOL-variant. 

Mbo bedrijfskunde

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.