Verlaat kerstcadeau: laptop voor jonge moeders

De opbrengst van de kerstmarkt afgelopen december bedroeg ruim 2.400,-. Bij dat bedrag kunnen we nu nog een gulle gift optellen. We-Pair, het nieuwe leerwerkbedrijf van de sector Techniek en Media in gebouw Azurro, heeft een laptop geschonken aan één van de goede doelen van de kerstmarkt: het project ‘succesvol studeren voor jonge moeders’. De laptop was al eerder toegezegd, maar werd gisteren officieel aangeboden, omdat er inmiddels een goede bestemming voor de laptop is gevonden.

Succesvol studeren voor jonge moeders is een project van het Da Vinci College dat zich richt op mbo- of vavo-studenten die op jonge leeftijd moeder zijn of worden. Een opleiding volgen en gelijktijdig zwanger zijn en/of een kind opvoeden is een knappe prestatie. Voor veel jonge moeders verandert er veel in hun leven. Zij krijgen te maken met nieuwe levensvragen op allerlei gebied. In veel gevallen zijn ze alleenstaand en door hun situatie kunnen ze niet meer terugvallen op hun leeftijdgenoten. Het is prettig om ervaringen te delen en advies en ondersteuning te krijgen. Het project biedt de mogelijkheden daarvoor en steunt de jonge moeders zodat zij hun opleiding kunnen afmaken. De laptop van We-Pair komt hierbij heel goed van pas.

We-Pair is de samenwerking tussen het Da Vinci College en de Dordtse Computer Handel (DCH). Gezamenlijk staan ze klaar voor studenten, docenten en mensen uit de buurt Ze helpen met problemen met je pc, laptop, tablet of smartphone. We-Pair repareert deze apparaten ook.

Om deze video te bekijken dien je de cookies te accepteren en de pagina te refreshen.