Verbrandings motorentechniek

Als verbrandingsmotortechnicus onderhoud, repareer en installeer je verbrandingsmotoren. Denk aan scheepsmotoren, stroomaggregaten, WKK’s in de tuinbouw en grote machines. Je kunt bij diverse bedrijven terecht voor een bbl-opleiding. Je opleiding volg je in op onze hoofdlocatie in Dordrecht of in de onderwijshub in Winkel in Noord-Holland. Heb jij interesse om je te specialiseren in diesel- of gasmotoren?

Wat doet een VMT-technicus?

Wat doet een VMT-technicus?

Je werkt bij bedrijven die verbrandingsmotoren gebruiken, repareren of onderhouden. Denk aan motoren en generatorsets voor de scheep- en de binnenvaart. Maar ook in grote jachten en op offshore plants moet de motor blijven draaien. Daar zorgt de technicus voor. Ook installaties in ziekenhuizen, grote gebouwen of de glastuinbouw, die 24/7 moeten presteren, is onderhoud en het snel oplossen van storingen heel belangrijk.

 

Nieuw: bbl-opleiding volgen in Winkel (NH)

Nieuw: bbl-opleiding volgen in Winkel (NH)

De opleiding Eerste verbrandingsmotortechnicus is een bbl-opleiding die je kunt volgen bij leerwerkbedrijven door heel Nederland. Is het voor jou te ver om wekelijks naar Dordrecht te gaan? Dan is afstandsonderwijs een oplossing. Vanaf studiejaar 2021-2022 kun je de bbl-schooldag volgen in Noord-Holland, vanuit de leslocatie van Noordhollandse Motorenrevisie in Winkel.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Hoe ziet de opleiding eruit?

Je leert tijdens deze 3-jarige opleiding hoe je verbrandingsmotoren kunt onderhouden, hoe je reparaties uitvoert en hoe je delen van verbrandingsmotoren monteert en afstelt. Je bent in dienst bij een bedrijf en daar ga je samen met een leermeester meteen aan de slag. Je leert dus in de praktijk. Daarnaast heb je 1 dag per week les.
 

Meld je aan

Leerwerkplek zoeken

Leerwerkplek zoeken

Als je een bbl-opleiding wilt volgen, moet je eerst een leerwerkplek regelen bij een erkend leerbedrijf. Je kunt bedrijven benaderen en vragen of ze leerlingen opleiden. Bespreek de functie en de werkzaamheden die je gaat doen en vraag hoe het bedrijf de begeleiding van studenten regelt.
Da Vinci kan je helpen om in contact te komen met bedrijven. In Noord-Holland kun je bijvoorbeeld naar NHMR of naar Sandfirden Technics. Wil je meer weten of kunnen we je op weg helpen? Neem contact op met Gerrit Kadijk, via gkadijk@davinci.nl

Green engine technology

Green engine technology

De techniek van de verbrandingsmotor is volop in ontwikkeling. Er wordt meer en meer gebruik gemaakt van nieuwe, duurzame, brandstoffen. En motoren, generatoren en warmtekrachtinstallaties worden steeds meer hybride en het aandeel elektronica in de besturing groot. Dat betekent dat de technicus van alle aspecten op de hoogte moet zijn en ook veel leert over elektrotechniek.

Voor wie interessant?

Voor wie interessant?

Deze opleiding is interessant voor je als je net van het vmbo af komt, maar ook als je al werkt en je je graag wilt om-of bijscholen. Technisch inzicht is belangrijk, maar ook flexibiliteit en nauwkeurigheid.
Een verbrandingsmotortechnicus werkt soms in 24/7 diensten, is service gericht en komt op veel verschillende locaties, ook internationaal. Met een diploma verbrandingsmotortechniek op zak zal je geen moeite hebben om een goede baan te vinden, veel bedrijven staan te springen om goede technicians.

Bel ons Mail ons