Veranderingen in de gezondheidszorg

Aanmeldingen voor opleidingen gezondheidszorg opnieuw in de lift maar bereid uw leerlingen voor op de veranderingen in de zorg. Dit schooljaar hebben we opnieuw veel aanmeldingen voor de opleidingen in de gezondheidszorg. Vooral voor de opleidingen Doktersassistente en MBO Verpleegkundige. Blijkbaar zijn dit nog steeds mooie beroepen voor uw leerlingen!
U hebt vast wel gehoord of gelezen dat in de wereld van de zorginstellingen veel aan het veranderen is.
Dat betekent bijvoorbeeld dat een MBO Verpleegkundige veelal buiten het ziekenhuis zal werken: in de thuiszorg, de gehandicaptenzorg of de ouderenzorg. Uw leerling krijgt dus nog meer te maken met organiseren, communiceren met de familie en mantelzorgers en met gezondheidsvoorlichting. In de voorlichting en intake besteden we veel aandacht aan deze veranderende omgeving waarin de leerlingen terecht komen.

Ook organiseren we meeloopochtenden voor VMBO-leerlingen. Tijdens deze ochtenden krijgen zij een beeld van hoe lessen op het MBO er uit zien en wat het beroep inhoudt. Heeft u iets teruggehoord over deze meeloopochtenden bij de afdeling Zorg? Dan horen wij dat graag weer van u. U kunt mailen naar sstrous@davinci.nl

 


Bel ons Mail ons