Turn on your future in het Smart Lab

Het Smart Lab van het Da Vinci College is gestart. De eerste lessen in de unieke interactieve leeromgeving voor ICT- en Techniek studenten zijn een daverend succes.

Zelfstandigheid, zelf ervaren en creativiteit staan voorop. Gerrit Molengraaf, docent in het Smart Lab: "Er zijn maar liefst 170 studenten van start gegaan met de Smart Technology module. Deze module zorgt ervoor dat Smart Technology door alle opleidingen heen wordt gegeven. Techniek en ICT werken aan projectopdrachten uit het bedrijfsleven. Hierdoor zijn onze studenten straks klaar voor de toekomst."

Techniek is aan het veranderen en niet langer uitsluitend handenwerk. Bij steeds meer technische ontwikkelingen speelt ICT een grotere rol. Lasrobotica is daarvan een uitstekend voorbeeld, maar ook de communicatie tussen een computer- en een alarmsysteem.

"In het Smart Lab, gevestigd op de tweede verdieping in de Duurzaamheidsfabriek, krijgen onze studenten de mogelijkheid om andere werkgebieden te ontdekken. Het is noodzakelijk dat alle studenten de basis van de elektrotechniek begrijpen om de vertaalslag te maken tussen techniek en ICT," licht Gerrit toe. "Zo ook voor de eerstejaarsstudenten Middenkader Engineering Elektrotechniek. Er wordt een enorme aanspraak gemaakt op het innovatieve vermogen en het samenwerken van deze studenten. De eerste opdracht waar ze nu aan werken heeft te maken met het bedenken van slimme oplossingen voor alarmsystemen. In groepsverband wordt dit project vormgegeven. Van concept tot eindproduct."

Later in dit schooljaar gaan de studenten Techniek en ICT samenwerken aan de projecten. En in de toekomst nemen ook andere opleidingen deel aan het Smart Lab."

Bel ons Mail ons